Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Millorar les granges i la qualitat dels aliments implica millorar el medi ambient i la nostra salut
Repensant l’agricultura i les seves conseqüències a Europa

Va tenir lloc al Comitè Europeu Econòmic i Social un acte impulsat per diferents organismes per tal de posar de relleu la necessitat d’un canvi de concepte en el que es refereix a l’agricultura a Europa.

La plataforma ARC 2020, la plataforma Friends of the Earth Europe, el grup de la Unió Europea IFOAM i el Comitè Europeu Econòmic i Social varen organitzar dos dies de conferència baix el títol “Bon menjar, Bones granges” amb la intenció  de fomentar el debat entre totes les parts interessades sobre el futur del menjar de qualitat i presentar una proposta de cooperació a la Comissió Europea. 

Tot i que la competitivitat és molt important a l’àmbit de l’agricultura, resulta imprescindible tenir el compte l’ecologia ja que la qualitat dels aliments impacta directament en la nostra salut. Així, resulta necessari cercar solucions locals que disminueixin l’ús de pesticides i assegurin la qualitat del menjar i l’aigua per a futures generacions. 

Els costos reals de l’ús de pesticides i altres productes a l’agricultura no es troben realment dimensionats. El fet de viure a un món global que cada cop creix més ens hauria de fer reflexionar sobre la necessitat de promocionar a Europa una agricultura circular que permeti disminuir les conseqüències medi ambientals que té actualment. 

El fenomen del menjar afecta a moltes àrees polítiques diferents, és per això que cal fomentar una agricultura sostenible que asseguri a més del preu del menjar, l’accés a menjar de qualitat per a totes les famílies europees. Així, els principals esforços haurien d’estar adreçats a integrar les diferents polítiques, sobre tot en el que es refereix a l’àmbit de l’educació i la salut, amb l’agricultura. 

Tots aquests temes es varen debatre entre els assistents i poc a poc es va anar completant un document de ruta amb la intenció de fer-lo arribar a la Comissió Europea i fomentar una agricultura sostenible i de qualitat.  

Per a saber més sobre la conferència i les principals conclusions us podeu adreçar aquí.

23-02-2015

Brussel·les

Priscila Seguí
Consultora 

environmentcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir