Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
La legislació en matèria de protecció de dades: un pas imprescindible per a les innovacions socials
Noves propostes i reptes respecte a la legislació europea en protecció de dades

Actualment la legislació en matèria de protecció de dades està a l’ordre del dia. La innovació i la tecnologia avença a un ritme vertiginós mentre que la legislació a  nivell europeu du un ritme més lent. Per aquest motiu, prenen especial interès les investigacions i les noves propostes legislatives realitzades per grups de treball com  Insight.

El centre d’anàlisi de dades  Insight realitza  investigacions per tal de fomentar la millor legislació possible en matèria de protecció de dades així com aconsellar a nivell polític per a prendre les millors decisions en aquest àmbit. 

Una de les seves principals propostes pren el nom de Magna Carta Data que pretén fomentar l’empoderament del ciutadà. Totes les activitats que realitzem per internet queden enregistrades, si a aquestes dades s’els hi donés un bon ús es podrien prendre decisions més intel•ligents i adequades per a cada persona. Això, transferit a l’àmbit de la salut, permetria als professionals triar la millor opció en relació als possibles tractaments ja que conèixer l’historial sanitari complet de l’invidu, compartint dades a nivell europeu, i el seu estil de vida podria proporcionar enormes beneficis per al pacient. 

Tot i així, la legislació en quant a aquest tema entranya alguns riscs ja que podria fomentar-se l’aparició de monopolis que controlessin les dades. El principal objectiu de la Magna Carta Data seria el de permetre a l’usuari, al ciutadà, triar a quina de la seva informació personal deixa tenir accés en determinades ocasions i a quina no.  D’aquesta manera, el més important seria crear la tecnologia necessària per tal que el pacient pogués triar exactament les dades de la seva vida que vol connectar i mostrar. A més de la tecnologia és necessari també un compendi d’actors socials que acompanyin el canvi així com eines que ajudin a discernir entre les dades rellevants i aquelles que no ho són tant per tal de poder classificar la informació de manera que s’afavoreixi una xarxa de coneixements estructurada i útil. 

Per a tenir més informació sobre les investigacions que està duent a terme Insight sobre la protecció de dades i temes de connectivitat podeu adreçar-vos aquí.

24-02-2015

Brussel·les

Priscila Seguí
Consultora 

healthcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir