Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Del martell a la impressora 3D
La tecnologia digital revolucionarà encara més el treball fet a mà i la construcció d’objectes materials

En aquest sentit, el Parlament Europeu va organitzar el passat 28 de gener una jornada de reflexió sobre com les noves tecnologies digitals i internet modificaran les industries manufactureres.

La tecnologia digital continua com a motor de desenvolupament del món actual. Si els ordenadors han modificat la forma de treballar i les relacions humanes, noves aplicacions dibuixen un horitzó encara més depenent d’aquest tipus de tecnologies. Les empreses constructores o manufactureres de qualsevol sector podrien sofrir un canvi encara més espectacular mitjançant les possibilitats que ofereixen les impressores 3-D.

Podrien encapçalar una revolució tecnològica a l’hora de fabricar qualsevol tipus d’objecte. La seva adaptabilitat permetria “imprimir” en detall cases i cotxes des del disseny elaborat des d’un ordenador. Un dels sectors que més podria optimitzar les possibilitats de les impressores 3D és el camp de la medicina i la seva aplicació més innovadora és la bio-impressió 3D. Mitjançant aquesta tecnologia es poden produir pròtesis personalitzades per a cada pacient però sense que generin rebuig.

Aquest sector de recerca ha sembrat, de moment, tan sols la llavor tot i que en uns anys podria ser un sector clau pel desenvolupament tecnològic de moltes àrees de la nostra vida. Per arribar a ser-ho però, encara ha de superar moltes proves i traves, com per exemple la legislativa, ja que actualment la Directiva de Biopatents Europea no permet que es puguin patentar descobriments que emprin embrions humans amb propòsits industrials i comercials.

Més informació en el següent enllaç

09-02-2015

Brussel·les

Beatriz Marín
Consultora d'Innovació 

researchcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir