Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Un nou concepte per a millorar la velocitat d’internet i aconseguir innovacions en matèria de salut i serveis socials
Suècia dóna a conèixer el seu sistema per a distribució d’internet a través de la fibra fins a la llar (FTTH)

Els municipis de Suècia han implementat un projecte de distribució d’internet d’alta velocitat a través del sistema FTTH. Aquest sistema d’alta velocitat permet posar en marxa altres innovacions tecnològiques relacionades amb els sistemes de salut i serveis socials.

El passat 20 de gener va tenir lloc a l’oficina de la representació permanent de Suècia la presentació del seu projecte sobre distribució d’internet d’alta velocitat. El nou concepte es basa en el fet que la inversió en la instal•lació del sistema FTTH es realitzi per part de les municipalitats. D’aquesta manera, les empreses que proporcionen internet només lloguen la instal•lació per tal de proporcionar els seus serveis. 

Els avantatges del projecte són que s’aconsegueix arribar a totes les llars, ja que són els municipis els que realitzen la inversió, arribant així a tots els usuaris i no només als que viuen en les zones més poblades. D’altra banda, el preu d’internet s’abarateix ja que la inversió que han de realitzar les companyies telefòniques és molt inferior i, per tant, moltes empreses estan interessades en oferir els seus serveis, donant lloc a una major competència. Per últim, el fet d’estar connectat a la fibra ha augmentat el valor de les propietats que gaudeixen de la instal•lació. 

S’estima que, amb el lloguer del sistema FTTH, la inversió realitzada pels municipis es podria recuperar en el termini màxim de quinze anys. 

El fet de proporcionar internet d’alta velocitat a totes les llars obre la possibilitat d’implementar innovacions tecnològiques en els àmbits socials i sanitaris que també podrien estalviar doblers a les municipalitats. A Suècia s’estan implementant quatre projectes pilot diferents relacionats amb la cura de persones grans a la llar. Així, s’està posant en marxa un robot a control remot que ajuda i supervisa en la realització de determinades tasques, un sistema de supervisió dels cicles de son a través de càmera web, un servei de videoconferències a través de la televisió i un sistema de realització de fotografies que s’envien periòdicament als familiars de la persona gran. 

Per a conèixer més sobre el projecte  i sobre les innovacions tecnològiques en matèria de salut i serveis socials, us podeu descarregar les seves publicacions en anglès aquí. 

03-02-2015

Brussel·les

Priscila Seguí
Consultora 

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir