Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
El bitllet únic europeu i un sistema d’informació sobre transports més unificat
Les demandes de la Federació Europea de Passatgers

La Federació Europea de Passatgers (EPF), que reuneix a 25 organitzacions de 20 països europeus, es va reunir per primer cop a Brussel·les dia 9 de desembre per aproximar punts en l’elaboració d’una estratègia de defensa dels drets dels passatgers a llarg terme davant els canvis que la Comissió Europea té planejats en el sector dels transports dins l’estratègia 2020.

El passat mes de març la EPF ja va publicar a Milà els 9 punts de la Declaració dels Passatgers Europeus.

Fins a l’any 2013 està previst que els desplaçaments augmentin un 30% pel qual és necessari una millor connexió, comunicació i estandardització dels sistemes de transports i legislacions dels diferents països a escala europea per poder disposar d’una xarxa realment integrada.

Des de la Federació de Passatgers demanen que es dediqui especial atenció als sistemes d’informació i venta. Actualment per planificar un trasllat que impliqui més de dos països europeus o diversos mitjans de transport no existeix cap plataforma que disposi d’aquesta informació unificada amb xifres de tots els diversos operadors. És per això que una de les demandes del sector de passatgers és simplificar el procés de compra amb un sistema de reserva multicanal integrat.

Són necessaris, per tant, canvis a les legislacions dels països per garantir la protecció dels consumidors i amb les quals les empreses proveïdores de transport hagin de compartir de forma oberta tota la informació sobre horaris, preus i condicions legals. El tiquet únic és una de les apostes de la Federació Europea de Passatgers. Connexions simples i informació disponible de forma comuna amb un únic bitllet per a tots els operadors i que doti a tots els tipus de passatgers dels mateixos drets.

12-12-2014

Brussel·les

Beatriz Marín
Consultora de Transport

transportcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir