Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Les persones discapacitades podran accedir gratuïtament al software que permet comunicar-se a Stephen Hawking


Stephen Hawking alliberarà el software que li permet comunicar-se per fer-lo accessible a persones discapacitades a partir del proper mes de gener de 2015. Aquesta és una de les mesures que l'Agència Europea de Cooperació, EuropeAid, ha destacat a la darrera conferència "La promesa de la Informació i les Tecnologies de la Comunicació per a les persones amb discapacitats". Així, per a l'Agència és una prioritat que la tecnologia estigui a la disposició d'aquestes persones per poder aïllar-les de la incomunicació que alguns pateixen.

L'oficial del programa per l'Ocupació i la inclusió de l'EuropeAid, Alicia Martin Diaz, ha subratallat que el principal objectiu en el marc dels actuals programes d'inclusió és "entendre millor la tecnologia per afavorir la integració de les persones amb discapacitats".  En aquesta mateixa línea es va pronunciar el Director de la Divisió de Coneixement de la UNESCO, Indrajit Banerjee, que considera fonamental que "es formin professionals i ponents per ensenyar a les persones discapacitades com usar la tecnologia" i va afegir que la prioritat és parlar de solucions i no només de reptes ja que les noves tecnologies "ofereixen oportunitats per a integrar les persones amb dificultats". Durant la conferència tambè va reproduïr el vídeo que Stephen Hawkings va gravar especialment per a la darrera conferència internacional de la UNESCO sobre l'ús de les tecnologies per a persones amb discapacitats que es va celebrar a l'Índia el passat 24 de novembre.   

Una de les principals aportacions a la conferència, va ser, precissament, l'anunci d'Stephen Hawkins qui alliberarà el software que li permet comunicar-se per a fer-lo accessible a les persones que no poden comunicarse. El científic va fer aquesta aportació a través del missatge enregistrat en vídeo on explica que "hem d'assegurar-nos que aquesta tecnologia està disponible per a aquells qui la necessiten per evitar que ningu no visqui en silenci. Jo puc parlar per aquells que no poden. Sense tecnologia, jo no podria ni demanar una taça de te o parlar sobre la meva teoria de l'univers".


09-12-2014

Ingrid Irles
Consultora 

enterprisecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir