Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
El cinema com a plataforma de desenvolupament turístic
Dia 12 de Novembre va tenir lloc a Brussel·les la primera trobada de Festivals de Cinema Hispà i Europeu

A l’encontre representants de diversos festivals de cinema internacionals varen presentar els seus programes i l’impacte que aquest tipus d’activitat té pel sector turístic de les seves localitzacions

Des de sempre els productes culturals han estat molt lligats a la promoció i al desenvolupament turístic de les regions. La música, la literatura, el cinema... han servit de plataforma per la difusió de la imatge de les seves localitzacions.

Els Festivals de cinema no són només una plataforma per la producció audiovisual local sinó que es tracta d’una activitat que impulsa altres sectors econòmics locals com pot ser el turístic. L’activitat cinematogràfica és un motor econòmic pel sector turístic des del seu rodatge fins a la seva exhibició.

Ciutats històriques com Morelia (Mèxic) o Cartagena d’Indias (Colòmbia) aprofiten punts emblemàtics de la localitat per a la projecció de pel·lícules com a estratègia per donar a conèixer la ciutat.

Qualcuns d’aquests festivals no disposen de grans pressupostos i la major part dels diners provenen de fonts de finançament privades. Per altra banda aprofiten aliances amb empreses i comerços com a estratègia d’intercanvi i de finançament alternatiu.

Esdeveniments com el del Festival de Morelia (Mèxic) reuneixen fins a 60.000 persones i actualment és la segona activitat que genera una major font d’ingressos en el sector turístic de l’estat de Michoacán.

14-11-2014

Brussel·les


Beatriz Marín
Consultora de Turisme

tourismcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir