Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
La Comissió augmenta la seguretat dels cosmètics
Ha reforçat la protecció dels consumidors

La Comissió Europea ha adoptat dues mesures que restringeixen l’ús de diferents conservants en els cosmètics, en especial aquells per a nadons i infants.

La Comissió Europea pretén reduir la concentració màxima de dos conservants, el propilparabens i el butilparabens mitjançant les mesures adoptades. Aquests parabens estaran prohibits en els productes que no necessiten aclarir-se amb aigua per a la zona del bolquer en els infants menors de tres anys, ja que la irritació prèvia de la pell pot permetre més penetració que a la pell intacta. La normativa nova s’aplicarà als productes comercialitzats després del 16 d’abril del 2015.

A més a més, la Comissió prohibeix la mescla de metilcloroisotiazolina i metilisotiazolina en els productes que no necessiten aclarir-se, com ara les cremes corporals. El conservant es podrà seguir utilitzant en productes que s’aclareixin, com ara el xampú o el gel de dutxa. La mesura s’aplicarà als prodcutes comercialitzats després del 16 de juliol del 2015.

Per a més informació sonsulteu la normativa sobre cosmètics en el mercat de la Unió Europea (en anglès). 

02-10-2014

Brussel·les

Maria del Mar Coll Villalonga
Consultora 

Llistat d'informes Compartir Imprimir