Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
La Comissió porta Espanya als tribunals per la falta de seguretat en els seus ports
20 molls espanyols encara no han implementat el Pla de Seguretat dels Ports

A causa del retard en l’aplicació de la directiva 2005/65/EC

La Comissió Europea ha decidit portar Espanya davant els tribunals perquè assegura que vint molls no han implementat encara el Pla de Seguretat dels Ports.

La Comissió assegura que el principal objectiu de la política de seguretat dels ports és protegir els vaixells i els serveis portuaris, en contra del risc per atacs terroristes. La directiva 2005/65/EC sobre la seguretat als ports vol garantir, segons la Comissió, uns nivells alts de seguretat a tots els ports europeus.

Des del 15 de juny de 2007,  data límit per transposar la directiva, la Comissió ha duit a terme inspeccions per verificar que la seva aplicació s’estava duent a terme. Així mateix, la Comissió també assegura que ha demanat els Estats Membres que duen més retards en l’aplicació de la directiva, entre ells Espanya, que preparin plans d’acció nacional amb cronogrames precisos per dur a terme valoracions i redaccions de Plans de Seguretat als Ports.


Per a més informació, podeu consultar el següent enllaç

26-09-2014

Brussel·les

Àngels Mulet
Consultora de Transport

transportcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir