Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
La Comissió Europea celebra la ratificació del Protocol de Pesca per part del Marroc
Permetrà que 120 vaixells europeus puguin pescar a aigües marroquines

Després d’una pausa de dos anys

La Comissió Europea celebra que el Marroc hagi ratificat el Protocol de Pesca. Amb aquesta ratificació, la Comissió assegura que els vaixells europeus podran pescar en aigües marroquines, després de dos anys de pausa.

La Unió Europea i el Marroc ja havien tancat un pacte de 4 anys el desembre de 2013, però quedava pendent la ratificació per part del Marroc. Així, els vaixells europeus tendran certs drets de pesca a aigües marroquines a canvi d’assistència financera per part de la Unió Europea quant a pesca.

Aquest protocol és el segon dels més importants d’aquesta tasca, i pertany a una generació d’acords després de la reforma de la Política Pesquera Comú.

En concret, 120 vaixells d’onze països diferents de la Unió Europea (Espanya, Portugal, Itàlia, França, Alemanya, Lituània, Letònia, Països Baixos, Irlanda, Polònia i el Regne Unit) hi tendran accés. La capacitat de pesca ha augmentat en una tercera part si es compara amb l’anterior protocol, de manera que 80.000 tones d’espècies pelàgiques petites es podran pescar. Fins a 6 espècies diferents, explotades tant a nivell industrial com a petita escala, es troben cobertes pel protocol.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç

15-07-2014

Brussel·les

 

Àngels Mulet

Consultora de Pesca

agriculturecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir