Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Noves passes cap a la millora de la supervisió marítima
S?evitaran duplicitats i s?estalviaran 400 milions d?euros

Segons la Comissió Europea

La Comissió Europea ha fet una passa envant cap a l’eficiència de la supervisió dels mars europeus. En concret, s’han ajuntat les dades de supervisió entre les autoritats militars i civils, com són els guardacostes, supervisió mediambiental o control de pesca. Evitant duplicacions, assegura la Comissió Europea, s’estalviaran 400 milions d’euros cada any. La cooperació i el fet de compartir informació ajudarà a ser més eficients quant a successos en temps real, com poden ser accidents, incidents quant a comunicació, crims o amenaces de seguretat. La Comissió ha fet referència al CISE, el sistema per compartir informació quant al medi ambient dedins dels dominis marítims. El CISE és un dels blocs de la recentment adoptada Estratègia de Seguretat Marítima.

La Comissió Europea assegura que s’ha de fer incís en l’intercanvi d’informació per interconnectar la vigilància i que es converteixi en interoperacional. S’aconseguirà eficiència, qualitat, responsabilitat i coordinació dels sistemes de supervisió a les aigües de la Unió Europea. Ajudarà a crear una inversió pel creixement blau i millorar la “prosperitat i seguretat” dels ciutadans de la Unió europea, segons la Comissió.

En un futur proper, s’assegura que es llençarà un projecte sota el Setè Programa Marc de Recerca per provar el CIE a llarga escala. També crearà una guia, amb els Estats Membres, sobre bones pràctiques o recomanacions sobre com aplicar el CISE basat en una experiència pilot com el MARSUNO, o el Bluemassmed.

Podeu trobar més informació en el següent enllaç

08-07-2014

Brussel·les

 

Àngels Mulet

Consultora

islandscbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir