Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Canvis en la dieta i reconsiderar els objectius dels biocombustibles són algunes de les mesures a prendre per mantenir una agricultura sostenible
Aquesta és alguna de les conclusions de les conferències « Land as a resource »

Es va remarcar també la necessitat de mantenir la producció nacional dedins dels límits

A més, el director de l’institut Wuppertal, Stefan Bringezu, va assenyalar les dues tendències actuals del sector agrícola: l’extensió geogràfica i l’ampliació agrícola, fet que fa que de cada vegada hi hagi menys boscos. A tot aixó, Bringezu va lamentar l’impacte de l’expansió de l’agricultura quant a l’increment de nivell de Co2, la propagació de monocultius, l’ús de fertilitzants de nitrogen, la disminució del rendiment de cereals, l’augment de demanda de productes, així com de preus de sòl i dels aliments o la pèrdua de la diversitat ecològica.

 Com a solucions, Bringezu va remarcar la necessitat de mantenir la producció nacional dedins dels límits, a més de millorar la producció agrícola i gestionar cada metre quadrat de manera més eficient i sostenible. Es necessita també reconsiderar els objectius dels biocombustibles i canviar la dieta (consumir menys lactis i carn i augmentar el consum de verdura i fruita).

 Quant al consum de recursos, es va assegurar que aquest se situa en un 30% més de la disponibilitat mundial. També es va advertir dels riscos del canvi climàtic vinculats al sector agrícola; per cada augment d’un grau celsius, es recull un 10% menys de collita.

 Finalment, es va parlar sobre els avantatges del model compacte de sòl: es redueixen les distàncies i el consum de Co2, es conserva la biodiversitat, es millora la relació enrtre el vincle rural i urbà i hi ha un millor ús d’infraestructures i reducció de despeses.

 Per a més informació podeu consultar el següent enllaç

23-06-2014

Brussel·les

 

Àngels Mulet

Consultora d'Agricultura i Pesca

agriculturecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir