Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Publicat l?informe sobre la situació del mercat lacti
Segons la Comissió Europea, actualment el mercat es troba en una posició ?bastant positiva?

Espanya va signar un contracte obligatori entre grangers i processadors

La Comissió Europea ha publicat un informe sobre el desenvolupament de la situació del mercat lacti. A l’informe es descriu una situació “bastant positiva”, segons la Comissió Europea, i dóna evidència de la implementació de les provisions i les possibilitats del “Paquet Lacti”. Marca també la visió de cara a la fi del sistema de quotes el 2015.

El “Paquet Lacti” es va adoptar el 2012, i, segons la Comissió Europea, intenta reforçar la posició del productors quant al proveïment, a més de preparar el sector per un futur més sostenible. Els Estats Membres tenen l’opció de signar contractes entre els productors i els processadors. Els grangers tenen la possibilitat de negociar les condicions del contracte, com per exemple negociar el preu de llet fresca a través de les organitzacions productores. 

L’informe confirma que els contractes entre grangers i processadors han estat obligatoris a 12 Estats Membres (Bulgària, Croàcia, Xipre, França, Hongria, Itàlia, Letònia, Lituània, Portugal, Romania, Eslovàquia i Espanya). A altres països, (Bèlgica i Regne Unit) s’han adoptat uns codis de bones pràctiques. La Comissió considera que és massa prest per trobar resultats significants sobre el “Paquet Lacti”, sobretot a regions més desfavorides. 

Per això es va llençar l’Observatori del Mercat Lacti, per millorar la transparència i analitzar els operadors econòmics a l’hora de prendre decisions empresarials.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç

16-06-2014

Brussel·les

Àngels Mulet

Consultora d'Agricultura i Pesca

agriculturecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir