Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Reutilització, refabricació i reciclatge, els elements clau per a rompre l'estancament econòmic

El model econòmic mundial necessita una reforma ja que els patrons de producció i consum lineal actuals, en els productes que s'usen per un curt temps i després es rebutgen, donen lloc a rebuig massiu.

Per això, a la Green Week celebrada a Brussel•les s'ha debatut sobre com trencar aquest cercle viciós, assegurant que es requereix l'adopció d’un pensament "de circuit tancat", que desacobli el creixement econòmic del consum de recursos mitjançant el foment de la reutilització, refabricació i reciclatge.

Per a Michael Kuhndt, director del Collaborating Centre on Sustainable Consumption and Production (CSCP), el tema important és saber com integrar el creixement i els interessos dels consumidors, pel que és necessari establir un valor afegit, però es demana quins tipus de passos cal seguir. Per això, ha indicat que cal entendre les infraestructures i que els governs i les empreses haurien de tenir en compte aquests punts al temps que ha subratllat que a nivell local, estem intentant buscar solucions locals.

En aquest sentit ha expressat la necessitat de buscar un ‘interlinking’ i el fet de que les companyies de reciclatge tinguin en compte a la resta d’empreses, ja que s’haurien de coordinar amb les pimes i oferir programes on s’identifiquin noves oportunitats per als clients amb l’objectiu de no malgastar i optimitzar els recursos.

Per la seva banda, el representant de la república xinesa, el señor Zhong ha explicat que l’any passat van tenir un pla d’acció per a reciclar l’economia i que van aconseguir, d’entre altres coses, consolidar l’agricultura gràcies a la reutilització dels seus propis productes.

Al seu torn, Sean McKaughan, President de la Fundació AVINA ha indicat que aquest procés de col•laboració, significaria saber quins son els punts on haurien d’escalar, ja que les polítiques públiques són un dels temes a tenir en compte.

Així mateix, ha destacat que el component principal és el mercat i el fet de com està canviant el sector de mercat. Els principals reptes és trobar solucions als petits models i que siguin el millor per a la majoria de la població.

Podeu trobar més informació sobre la Green Week en aquest enllaç. 

16-06-2014

Brussel·les

Miquel Àngel López
Consultor

enterprisecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir