Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Economia i creixement verd, claus per a fomentar l'ocupació

Dins del marc de la Setmana Verda (Green Week) celebrada a Brussel·les s'ha debatut sobre la necessitat de donar més importància al cicle econòmic verd per tal de millorar el creixement de la UE i fomentar la creació de llocs de feina a més d'apostar per la utilització correcte i sostenible dels recursos.

Aurel Ciobanu-Dordea, directora de la implementació i governança de la DG Environment de la Comissió Europea, ha destacat la importància del cicle econòmic per tal de fer la UE més competitiva i fort econòmicament.
 
A més, ha fet èmfasi en que el semestre europeu ha complert aquests objectius i ha insistit en la importància de continuar amb les polítiques de ‘Greening economy’ a més d’animar als stakeholders a operar en un camí verd i en un sistema sostenible i tractar de portar millor els canvis i els desafiaments del demà.

En aquest sentit, ha expressat la intenció de trobar una solució per Europa per a ser més competitius i produir més valor afegit fomentant la sostenibilitat.

Així, ha explicat que des de la CE estan intentant discutir i barrejar tots els punts de vista dels policy makers per tal de saber quins són els punts i les idees per a les empreses i aconseguir més èxit al mercat.

Per la seva part, Femke Groothuis, President de Ex’Tax, ha indicat que tan sols un 0,3% de les taxes es destina a la termes de pol•lució o recursos naturals i que s’ha d’aconseguir passar d'un sistema lineal a un sistema circular, on s’utilitzin els recursos ja utilitzats una vegada i una altra. A més, ha explicat que no es tracta només de tecnologia verda, sinó de creixement, i que és el capital humà el que ha d’utilitzar de forma correcta els recursos.

En aquest sentit, Ciobanu-Dordea, ha remarcat que estem a un joc on s’ha de discutir i decidir quin camí s’ha de seguir, primer a nivell nacional i després a nivell europeu.

D’altra banda, Paolo Soprano, Director de la Divisió del Ministeri de Medi Ambient, Territori i Mar d'Itàlia considera que la dimensió mediambiental ha de ser enfortida. Per això, ha dit, que s’estan centrant en l’Estratègia d’Europa 2020.

Així, ha explicat els plans per a quan Itàlia assumeixi la presidència de la UE i ha destacat que han hagut de triar les prioritats establint com a temes principals el creixement i la creació de llocs de feina com a base, sense oblidar l’economia verda, de la qual es pot treure molt de profit dins d’aquests dos objectius.

És per això que ha explicat que el proper dia 16 de juliol tractaràn al consell mediambiental el tema del creixement verd en una reunió que tindrà lloc a Milan.

Així mateix, ha assegurat que el 17 de juliol, es durà a terme una reunió conjunta entre els responsables del medi ambient i els ministres de treball que debatran sobre les oportunitats de creixement verd i l'ocupació.

En aquest sentit, ha assenyalat que el resultat de la reunió ministerial informal serà una entrada per a les conclusions del Consell sobre l'economia verda del Consell de Medi Ambient d'octubre, juntament amb les diverses comunicacions que la Comissió donarà a conèixer en relació a l'economia circular, l'eficiència dels recursos, els llocs de treball verds, aliments sostenibles, edificis sostenibles.

Finalment, ha insistit en que un punt principal serà posar l'accent en l'ús eficient dels recursos i materials i també en la introducció d'un objectiu en la productivitat dels recursos. 

13-06-2014

Brussel·les

Miquel Àngel López
Consultor 

enterprisecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir