Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
La Xarxa Europea pel Desenvolupament Rural (ENRD) analitza quins són els reptes per afrontar el futur
Organitza un cicle de conferències amb stakeholders de la Unió Europea per saber quins són els problemes que han de superar

La falta de temps per poder contactar amb socis de projectes europeus o la necessitat de pre-finançament són alguns dels problemes que es detecten.

La Xarxa Europea pel Desenvolupament Rural (ENRD) ha organitzat el cicle de conferències “Aprenent del passat, preparant-nos pel futur” per tal de poder saber quins són els problemes que afecten els diferents stakeholders de la Unió Europea en matèria de desenvolupament rural.

Els problemes que han detectat els stakeholders a l’hora de dur a terme projectes europeus amb socis són, per exemple, la falta de temps per dur a terme el projecte i falta de normes en comú. Consideren que és necessari que es disseny una estratègia paraigua amb els socis i que es compti amb certes quantitats de pre-finançament per poder començar els projectes. Així mateix, troben injust que hi hagi diferències administratives entre els Estats Membres i consideren que es dóna poc temps per poder contactar amb els socis i per aplicar els projectes. Finalment, el fet que hi hagi diferents idiomes també els dóna problemes.

A més, es varen identificar diferents formes útils de donar suport al networking, com poden ser la creació de perfils de Grups d’Acció Local, de materials de promoció, de grups objectius, a més de la identificació d’oportunitats pels grups de cooperació transnacional (TNC).

A tot això, el ENRD considera que de cara al futur s’ha de fixar l’atenció en la dimensió territorial i la complementarietat de fons d’inversió europeu, la dimensió agrícola i la complementarietat de la Política Agrària Comú, i la dimensió de la simplificació (creació de xarxes per facilitar programes de desenvolupament rural que siguin senzills i eficaços).

Cal dir que el ENRD és una organització que recull bones pràctiques de desenvolupament rural. Compta amb un servei de recolzament tècnic, crea seminaris i grups de treball i ajuda a compartir les bones pràctiques rurals.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç

03-06-2014

Brussel·les

 

Àngels Mulet

Consultora d'Agricultura i Pesca

agriculturecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir