Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
La Unió Europea es fixa en els oceans com a font del creixement sostenible
Si es gestionen els oceans de manera responsable, poden ser fonts de menjar, medicaments i energia

Tres quartes parts del planeta estan cobertes per oceans i mars

La Unió Europea posa la seva atenció en els oceans com a font de creixement sostenible, segons assegura la Comissió. Poden servir, afirma, per aconseguir medicines, aliments i energia. La Comissió afirma que és necessari que es coneguin bé els oceans perquè el creixement sostenible sigui viable. Per això s’ha presentat un Pla d’Acció per la Innovació dedins del Marc de l’Economia Blava, per ajudar a utilitzar les fonts dels oceans de manera sostenible i crear llocs de feina.

La Comissaria Europea d’Afers Marítims, Maria Damanaki, ha senyalat que amb aquest pla s’assegura que les futures generacions europees tenguin les aptituds necessàries per gestionar correctament els oceans i puguin conèixer els beneficis que ens poden proporcionar, respectant el balanç dels ecosistemes marins. Ha posat com exemple la creació d’un mapa digital dels sols marins de tot Europa per incrementar la predictibilitat de les empreses per poder fer inversions, rebaixar despeses i estimular la innovació i el creixement sostenible.

El pla d’acció de la Comissió proposa, a més de la creació del mapa digital, una plataforma on-line sobre els projectes de recerca marina dedins del marc Horitzó 2020, un Fòrum de la Ciència i de l’Economia Blava, promoure la recerca per determinar les necessitats i aptituds del sector marítim del 2016 i examinar la possibilitat de crear una comunitat del coneixement científic (KIC) per l’economia blava després del 2020.

Per a més informació, podeu consultar el següent enllaç

13-05-2014

Brussel·les

 

Àngels Mulet

Consultora d'Agricultura i PEsca

agriculturecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir