Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Programa Rur@ct, la creació de xarxes de cooperació entre regions europees
Per generar resultats tangibles i bones pràctiques amb projectes europeus

L’àrea elegible per sol•licitar ajuda a Rur@ct són els 28 Estats Membres, a més de Noruega i Suïssa.

Rur@ct és el nom del programa que crea xarxes de cooperació entre les regions europees per poder produir resultats tangibles i concrets a través dels diferents projectes finançats per la Unió Europea.  Amb Rur@act són ja 66 les regions que s’han federat de 17 Estats Membres. S’ha recolzat la creació de 155 bones pràctiques i s’ha donat suport a la implementació de 40 plans d’acció, en representació de més de 30 milions d’euros en favor de la innovació territorial.

La metodologia a seguir per Rur@act és la següent: La regió ha d’expressar les seves necessitats. És després quan la organització ajuda la regió a trobar bones pràctiques, es fa un anàlisi comparatiu, selecciona les millors pràctiques i crea un equip per al projecte. Més envant es fa un anàlisi del context de la regió, un estudi de la transferibilitat de les bones pràctiques i s’elabora un pla d’acció. Finalment, es fa una validació del projecte (tècnica i política) i s’elabora la programació i la implementació.

L’àrea elegible per sol•licitar ajuda a Rur@ct són els 28 Estats Membres, a més de Noruega i Suïssa.

Un exemple de projecte europeu que ha rebut orientació per part de Rur@ct és la regió romana d’Alba County. La regió d’Alba necessitava potenciar les àrees rurals ja que molts joves decidien anar a viure a les ciutats. Necessitaven identificar els serveis que la joventut necessitava a la ruralia, així com oferir-lis condicions de vida normals. Per altra banda, volien potenciar l’emprenedoria. Rur@act els està ajudant a dissenyar, a més d’implementar, accions per convèncer els joves de què es quedin a les zones rurals i els estan informant sobre exemples d’instruments financers que puguin ser utilitzats per solucionar els problemes plantejats.

Les recomanacions que dóna Rur@act sobre bones pràctiques és que aquestes impliquin invertir en col•laboracions locals i externes, que potenciin el desenvolupament de la diversificació per les regions rurals, l’exploració de tots els tipus d’innovació, el reconeixement de les ICT com a condició pel desenvolupament rural i l’enfocament en els serveis governamentals.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç

30-04-2014

Brussel·les

 

Àngels Mulet

Consultora de Política Regional

regiocbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir