Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Nova proposta legislativa en matèria d?agricultura ecològica
S?ha presentat al Consell de Ministres d?Agricultura de la UE

Inclou 18 accions que s’implantarien d’aquí a 2020

S’ha presentat una nova proposta en matèria d’agricultura ecològica davant el Consell de Ministres. Aquesta proposta conté un pla d’acció que se centra en tres àrees: competitivitat, augment de confiança dels consumidors i desenvolupament de l’aspecte internacional de la política agrícola ecològica.

Es vol augmentar la informació sobre els instruments de la PAC, augmentar la partida en Investigació i Desenvolupament o dissenyar conferències per identificar les necessitats d’investigació e innovació. Quant l’augment de confiança dels consumidors, es duran a terme seminaris en contra del frau i s’inclourà l’agricultura ecològica dedins de la base de dades TARIC. Per desenvolupar internacionalment la política agrícola ecològica es potenciaran les exportacions a mercats com el dels Estats Units.

La proposta legislativa vol simplificar els procediments administratius o establir regles més estrictes de protecció del medi ambient.

També inclou un règim de comerç, de manera que es demanarà que es puguin importar productes orgànics des d’Australia, Nova Zelanda o Argentina. Es crearan directrius de negociació i acords de lliure comerç. S’establiria també que petits agricultors es poguessin agrupar (els que tenguin menys de 5 hectàrees) i que comptin amb un sistema de control intern.

Aquesta proposta ha de ser aprobada pel Consell perquè entri en vigor i no serien aplicables d’aquí al 2017.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç.03-04-2014

Brussel·les

 

Àngels Mulet

Consultora d'Agricultura i Pesca

agriculturecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir