Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
?Ocean of Tomorrow Projects: What results so far?? El Creixement Blau en projectes
Enmarcat dedins l?estratègia Horitzó 2020

Es varen presentar diferents projectes ja acabats o en desenvolupament

“Ocean of Tomorrow Projects: What results so far?” és el nom del cicle de conferències quant a creixement blau que es va desenvolupar a Brussel•les per tal de donar a conèixer quins són els resultats que s’estan obtenint amb la financiació de projectes europeus. Creixement blau aboga per “l’explotació sostenible” dels oceans, entre d’altres temes.

Es va fer la presentació dels projectes VECTORS, PERSEUS, ACCESS, ECO2, MICRO B3 i PHARMASEA, cada un enfocat a diferents aspectes marítims. Així doncs, VECTORS pretén analitzar quins són els impactes de la pressió sobre el medi ambient marí, les espècies invasores i els canvis en la distribució i productivitat pesquera, sempre des del punt de vista dels ecosistemes, segons va assegurar la seva coordinadora, Melanie Austen.

Per la seva banda, el coordinador del projecte PERSEUS, Vangelis Papathanassiou, s’està dedicant a investigar les pressions humanes i naturals a nivell local en els oceans. Vol trobar respostes a les preguntes com quin és l’estat de salut de la mar o si la inversió marina és productiva. El projecte ACCESS analitza els impactes de l’activitat humana sobre l’Àrtic, com l’acidificació de l’Oceà Àrtic o la contaminació acústica. ECO2, per la seva banda, investiga l’impacte a llarg i curt plaç sobre els ecosistemes marins i estudia l’existència de CO2 al subsòl marí.

Finalment, es va explicar el proejecte MICRO B3, amb el qual es va arribar a la conclusió de què el 45% de la producció global primària es produeix gràcies a la micro-alga marina. El projecte PHARMASEA, a més, s’ha dedicat a seleccionar i recollir mostres que puguin tenir aplicacions farmacològiques a vuit mil metres de profunditat.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç

28-03-2014

Brussel·les

 

Àngels Mulet

Consultora d'Agricultura i Pesca

agriculturecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir