Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Dissenyat un pla d?acció per l?agricultura ecològica a la Unió Europea
El repte és garantir el creixement regular de l?oferta i demanda

Es vol recolzar també el creixement del sector

La Comissió Europea ha dissenyat un pla d’acció per l’agricultura ecològica. L’objectiu principal d’aquest pla és garantir dedins el sector el creixement regular de l’oferta i la demanda, mantenint a la mateixa vegada la confiança dels consumidors. Es vol també que a llarg plaç es garanteixi la credibilitat del sistema i el valor afegit que aporta.

L’ambició d’aquest pla és, a més, recolzar el creixement del sector i els nous canvis que haurà d’experiementar quant a marc normatiu. S’estudiaran les noves vies de solució a mitjà i llarg plaç pels reptes de l’oferta i demanda.

Segons la Comissió, el factor que s’ha de tenir en compte és la pressió de la demanda, que augmenta també el risc de conductes fraudulentes i d’altres infraccions. Aquestes infraccions atempten contra els interesos dels consumidors i poden causar riscs econòmics que distorsionin la competencia. Pot també afectar negativament la reputació de tots aquells que sí que compleixen les normes, segons la CE.

El primer que es vol fer amb aquest pla és augmentar la competitivitat dels productors ecològics de la Unió Europea, de diferents formes: millorant el coneixement dels instruments de la UE consagrats a la producció ecològica; cobrint llacunes tècniques de la producció ecològica amb activitats d’investigació i ampliant la informació sobre el sector de la producció ecològica i sobre el seu mercat i comerç.

El segon objectiu prioritari és consolidar e incrementar la confiança dels consumidors en el règim europeu de l’alimentació i agricultura ecològiques. El darrer és reforçar la dimensió exterior del règim de la producció ecològica de la UE.

La Comissó recomana que els Estats membres aprofitin les “oportunitats” i les eines de recolzament de l’agricultura ecològica en el nou marc jurídic del desenvolupament rural, el creixement blau i la política pesquera comú.

Finalment, la Comissió inclourà l’agricultura ecològica com a tema específic a la propera convocatòria de propostes pel recolzament de les mesures d’informació sobre la PAC destinades als agricultors i productors.

Podeu trobar més informació en el següent enllaç

25-03-2014

Brussel·les

 

Àngels Mulet

Consultora d'Agricultura i Pesca

agriculturecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir