Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Els auditors de la UE consideren que els resultats del controls de despesa agrícola de la UE realitzats pels Estats Membre ?no són fiables?
Segons un informe publicat pel TCE

Recomana que els organismes pagadors duguin a terme controls administratius de manera “més rigurosa”

Els auditors de la Unió Europea qualifiquen de « no fiables » els resultats del control de despeses agrícoles de la UE, realitzat pels Estats Membre. Així s’ha fet saber a través d’un informe publicat pel Tribunal de Comptes europeu (TCE), que revela que els resultats de control de despesa agrícola efectuats pels Estats membres i notificats a la Comissió « no són fiables ». La Comissió utilitza aquesta informació per estimar els percentatges d’error residual que presenta el Parlament Europeu i el Consell en el context del procediment d’aprovació de la gestió.

EL TCE conclou que els informes estadístics dels Estats Membre no són fiables perquè s’hi han trobat errors en la seva elaboració i perquè els sistemes de controls administratius i sobre el terreny han estat “parcialment eficaços” per detectar despeses irregulars. A més, el treball dels organismes de certificació no ofereix garanties “suficients” de la idoneïtat dels controls sobre el terreny ni de la fiabilitat dels informes estadístics. Els auditors de la UE no consideren estadísticament vàlids els ajustaments de la Comissió dels percentatges d’error resultants dels informes.

A causa de les insuficiències detallades a l’informe, la informació de què disposa la Comissió no constitueix una base “fiable” sobre la qual estimar la taxa d’error residual. Per altra banda, no constitueix una base sòlida sobre la qual estimar la taxa d’error residual, assegura el TCE. A més, els ajustaments de la Comissió dels percentatges d’error derivats dels informes estadístics no són estadísticament vàlids i, conseqüentment, tampoc ho és la taxa d’error residual.

És per això que el TCE recomana que els organismes pagadors duguin a terme controls administratius de manera “més rigurosa”, que s’aclareixin les directrius publicades per la Comissió per la implantació de sistemes de control “adequats” i l’elaboració d’informes estadístics, i que es modifiquin les directrius publicades per la Comissió pels organismes de certificació.

La Comissió Europea comparteix la responsabilitat de l’execució de la política agrícola Comú (PAC) amb els Estats Membres. L’ajuda dels agricultors de la UE les administrada i pagada per organismes pagadors nacionals o regionals, que informen a la Comissió. Els organismes de certificació independents, designats pels Estats Membres, s’encarreguen de certificar a la Comissió la fiabilitat dels comptes anuals dels organismes pagadors i de la qualitat dels sistemes de control implantats per aquests organismes.

Els organismes pagadors duen a terme controls de les sol.licituts d’ajuda, per tal de comprovar la seva admissibilitat i realitzar controls sobre el terreny d’una mostra de sol.licitants. Els errors detectats en el curs d’aquests controls poden donar peu a la reducció de l’import d’ajuda que es pot abonar al sol.licitant.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç

18-03-2014

Brussel.les

 

Àngels Mulet

Consultora d'Agricultura i Pesca

agriculturecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir