Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
L?Organització Mundial de la Salut recomana el tractament precoç del VIH
Una teràpia antiretroviral precoç més segura i simple podria reduir l?epidèmia del VIH

Les noves directius per al tractament del VIH de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomanen que es comenci la teràpia antiretroviral més aviat, ja que estudis recents mostren que ajudaria a viure més temps i amb millor qualitat de vida a les persones que el pateixen, a més de reduir el risc de transmissió. D’aquesta manera es podrien evitar 3 milions de morts i 3,5 milions de transmissions del VIH d’aquí al 2050.

Les noves recomanacions animen els països a començar el tractament amb els adults que pateixen VIH quan el recompte CD4 de cèl•lules disminueixi fins 500 cèl•lules/mm3 o menys, mentre que la recomanació del 2010 era de 350 cèl•lules/mm3 o menys. El 90% de països han adoptat la recomanació del 2010 i n’hi ha alguns, com ara Algèria, Argentina i Brasil, ja ofereixen el tractament a partir del moment que el recompte és de 500 cèl•lules/mm3.

L’Organització Mundial de la Salut ha basat aquesta nova recomanació en proves que mostren que les persones infectades de VIH que reben assistència abans poden dur un estil de vida més saludable, amb menys virus a la sang i menys probabilitats de contagiar algú altre.

A més, les noves recomanacions també inclouen el proveïment de teràpia antiretroviral a tots els infants menors de 5 anys i a totes les embarassades i mares lactants que pateixin el VIH, i a totes les parelles de persones infectades amb el virus. L’OMS segueix recomanant que totes les persones infectades de VIH que pateixin tuberculosi o hepatitis B rebin teràpia antiretroviral.

Una altra recomanació és la de prendre la mateixa dosi fixa diària. Aquesta dosi és més fàcil i segura de prendre que les dosis prèvies i les poden prendre infants, adolescents, adults i dones embarassades.

L’OMS també recomana que els països ampliïn els serveis per a tractar el VIH i els enllacin, per exemple, amb altres serveis sanitaris com ara els de tuberculosi, salut materna i infantil, salut reproductiva i sexual, i tractament per a la drogodependència. 

Per a més informació consulteu l’article de l’AIDS Action Europe (en anglès).

04-07-2013

Brussel·les

Maria del Mar Coll Villalonga
Consultora 

healthcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir