Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
La Comissi proposa un paquet de mesures per a modernitzar, simplificar i reforar la cadena agroalimentria a Europa
La Comissi Europea ha adoptat un paquet de mesures per a reforar l?aplicaci de les normes de salut i seguretat en el conjunt de la cadena agroalimentria.

El paquet de mesures suposa un punt de partida basat en els riscs i modernitzat i simplificat per tal de protegir la salut. Al mateix temps, oferirà eines de control per a garantir l’aplicació efectiva de les normes que regulen el funcionament de la cadena alimentària.

La legislació actual de la Unió Europea pel que fa a la cadena alimentària es composa de gairebé setanta-set actes legislatius. El paquet de reformes que s’ha aprovat ho reduiria a cinc. A més, també reduiria la burocràcia i els processos i procediments per als agricultors, ramaders i explotadors d’empreses alimentàries.

Les empreses es beneficiaran de normes més senzilles, de base científica i basades en el risc. Els consumidors, per la seva part, disposaran de productes més segurs i un sistema de controls més eficaç i transparent a tota la cadena.

Els principals elements de la proposta han estat: controls oficials, sanitat animal, fitosanitat o material de reproducció vegetal.

Per a més informació consulteu aquest enllaç.

06-05-2013

Brussel·les

Maria del Mar Coll Villalonga
Consultora de Salut i Consum 

healthcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir