Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
La Comissió Europea publica l?informe ?La inclusió social dels joves en els marges de la societat - Examen general dels resultats de la recerca?.

La Direcció General d’Innovació i Recerca de la Comissió Europea ha publicat l’informe “La inclusió social dels joves en els marges de la societat - Examen general dels resultats de la recerca” a partir de les conclusions de la discussió sobre aquest projecte de revisió política sorgides de la conferència “Joventut i Inclusió Social” celebrada a Brussel•les els 17- 18 de novembre de 2011.

Si Europa vol aprofitar tot el seu potencial i proporcionar llocs de treball al 75% de la seva població activa, cal que utilitzi els talents i habilitats de tots els seus ciutadans, especialment dels joves. L’examen de les polítiques “Inclusió Social dels joves als marges de la societat” se centra en la vida i aspiracions dels joves que fan front a greus o diferents maneres d’exclusió social, com ara els joves migrants, joves d’ètnia gitana, aturats de llarga duració, joves sense sostre i joves assistits. 


L’Informe analitza les causes i processos de la seva exclusió i fa incidència en la quantitat de solucións polítiques que podrien trencar el “sostre de vidre” social i individual.


Aquest document resumeix cinc projectes d’investigació orientats a la joventut que van ser posats en marxa el 2008 i que enriqueixen l’evidència de la necessitat d’estimular el creixement inclusiu en el context de l’Estratègia Europa 2020 i les seves iniciatives emblemàtiques  «Joventut en moviment» i la “Plataforma europea contra la Pobresa i l’Exclusió Social”.


Tots els Estats membres han ratificat la Convenció de l'ONU sobre els Drets del Infants i la majoria dels països tenen un responsable de nins i joves. Malgrat això, hi ha moltes diferències a la legislació en matèria de joventut entre els diferents països. És necessari arribar a un consens, cercar definicions comunes i centrar-nos en l’educació com a instrument infal•lible per a assolir la plena inclusió social.

Llegiu l’informe

Informe de la Conferència "Youth and Social Inclusion" (Brussels, 17 - 18 November 2011).

Temes de recerca relacionats amb la Joventut del Programa FP7 (FP7-SSH)23-10-2012

Brussel·les

 

Emma Monserrat Calbó

Consultora d'Afers Socials, Cultura i Educació

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir