Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Reunió del Consell de Ministres de Transports
28 d?abril de 2008

Es presenta a les Comunitats Autònomes els punts que es tractaren a l’anterior Consell de Transports celebrat dia 7 d’abril de 2008.

Transport per carretera: El punt de principal de debat al llarg de la reunió fou la qüestió de cabotatge en transport per carretera. Actualment la comissió i el Parlament estan negociant les postures per l’aprovació d’una directiva que reguli aquest aspecte del transport de mercaderies per carretera.

- Transport aeri; COM(2006)820final, COD2007/0013, Proposal for a directive of the European Parliament and Council on airport charges (presented by the Comission).

La proposta en qüestió té l’objectiu de regular les taxes aeroportuàries de manera que els gestors d’aquest no carreguin a les companyies, i aquestes als usuaris, les despeses involucrades en ampliacions i serveis de gestió dels aeroports. 

S’informa a les regions de l’estat de tramitació de la proposta, actualment en procés de codecisió. El Parlament ha presentat més de quaranta esmenes en el procés de codecisió les quals es preveu poder arribar a un acord al novembre del present any.

L’aspecte més conflictiu fou el criteri a adoptar per establir aquestes càrregues.

La comissió proposa a partir d’un milió de passatgers, mentre que el Parlament proposa 5 milions. En aquest cas a Balears afectaria a l’aeroport de Son Sant Joan, Mallorca.

En el Consell hi ha discrepàncies entre els estats en quan a l’àmbit d’aplicació, ja que sembla que la comissió proposarà acceptar els 5milions que demana el Parlament sempre i quan, si un país no té cap aeroport d’aquestes característiques se li apliqui a l’aeroport de l’estat amb més volum de passatgers. De moment aquest punt és conflictiu per Luxemburg qui no accepta aquesta idea i sembla estar recolzat per Malta, Estònia i Holanda. Es preveu que hi pugui haver un acord al novembre del present any.

Més informació

- Podeu trobar el COM(2006)820 – COD2007/0013 en qüestió complet i en castellà a la següent direcció web:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2006:0820:FIN:ES:PDF

29-04-2008

Lucy Jane Collyer  

transportcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir