Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
El punt de vista dels pacients
Conferència a Brusel.les 16 d?octubre de 2008

La conferència organitzada per l’EATG(european aids treatment group) va tractar el tema dels drets dels pacients pel que fa a la seva mobilitat en l’àmbit europeu cas que necessitin atenció sanitària per part d’un altre estat membre. Hi ha una sèrie d’objectius a assolir que son bàsics per a que aquest tema es pugui desenvolupar de manera satisfactòria. Per exemple aclarir quins son exactament els drets dels pacients que son ciutadans de la Unió Europea,la transparència en la informació per tal de poder saber quins son el tractaments que hi ha disponibles.

            També es van plantejar una sèrie de reptes que si s’aconsegueixin podrien dur a superar obstacles actuals. En aquest sentit es va alertar sobre el fet que les persones amb menys recursos,puguin quedar a la pràctica en clara desavantatge respecte d’aquelles persones mes afavorides econòmicament i socialment. El fet que s’hagin d’abonar les necessitats mediques per avançat exerceix sovint de “barrera” cap a les persones amb menys recursos,així,els organitzadors de la conferencia es van mostrar partidaris de que els pacients no hagin de pagar per avançat.

            En aquesta mateixa línia,els ponents van proposar que s’abonin aquells viatges l’objectiu dels quals es rebre tractament.

            També preocupa la transparència i la informació per als pacients,per exemple per a conèixer be els seus dret i pels casos de negligència així com la possibilitat que els estats s’acomodin en vista de que molts tractaments es podran fer a altre països distints als d’origen del pacient.

            Es va insistir molt en que la nova directiva no estigui marcada per fomentar les diferencies a partir del nivell socioeconòmic de les persones. Es a dir,que se’n puguin beneficiar el màxim de gent possible.

            Mes informació a: eatg.org

17-10-2008

Jaume Burdils Fuster
Consultor area ocupació i afers socials

healthcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir