Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Facilitar la immigració qualificada
Projecte de directiva UE

Aquest projecte té l’objectiu de millorar la capacitat de la UE per atreure i si fos necessari, retenir treballadors de tercers països molt qualificats a fi d’incrementar l’aportació de la migració legal a la millora de la competitivitat econòmica de la UE. A més a més, pretén complir aquests objectius per a que no disminueixi la capacitat dels països amb desenvolupament per oferir serveis socials bàsics i avançar en el compliment dels Objectius de Desenvolupament del Mil·leni.

La proposta té com a objectiu establir un procediment adequat d’admissió dels treballadors molt qualificats de tercers països, basat en definicions i criteris comuns: contracte de treball, qualificacions professionals i salari superior al nivell mínim que hi ha a nivell nacional.

La directiva va encaminada a les condicions d’entrada i de residència de nacionals de tercers països i a les normes que regulen els procediments d’expedició dels permisos necessaris.

L’acció comú garanteix als treballadors:

  1. siguin admesos segons les normes comuns
  2. tenguin els mateixos drets en el conjunt de la UE
  3. s’integrin plenament a la UE

 

Condicions d’admissió:

La UE vol fer l’esforç de desenvolupar una política global d’immigració; el Programa de La Haya de novembre de 2004 va reconèixer que la “migració legal representa un paper important en el reforç de l’economia basada en el coneixement d’Europa i en l’embranzida del desenvolupament econòmic, contribuint així en l’execució de l’Estratègia de Lisboa” i va sol·licitar a la Comissió que inclogui procediments d’admissió per respondre ràpidament a les fluctuants demandes de treball migratori en el mercat laboral.

Per a més informació:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2007:0637:FIN:ES:PDF

15-04-2009

Margalida Colom Alcover
Consultora àrea Empresa

enterprisecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir