Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Creativitat i innovació a l?educació
Reunió Comissió Europea ? Centre de Política Europea

L’objectiu de la reunió és obrir el debat per posar damunt la taula com les escoles i les universitats poden promoure la capacitat de creació i innovació dels estudiants.

Odile Quintin, va comentar que s’ha d’arribar a una societat del coneixement i no de la producció. I que per aquesta societat de la informació es necessiten nous treballs i aptituds a través de l’aprenentatge i del medi de treball. La gent ha de adquirir nous coneixements i destreses per pensar de manera creativa, organitzar treball de manera independent, saber treballar en equip, promoure l’esperit emprenedor i desenvolupar les habilitats culturals i cíviques.

Eduardo Marçal Grilo, va comentar que mentre es llegeix s’adquireixen coneixements de llibres de gran importància perquè les persones que llegeixen llibres “aprenen millor”. Per a ser innovadors, la gent necessita tenir iniciativa, tenir autonomia i capacitat de lideratge i tenir una actitud crítica cap a la rutina i treballar per millorar com a persones. La innovació no es pot ensenyar però la gent necessita obrir noves idees i noves maneres de pensar i tenir la oportunitat d’aprendre de manera creativa.

Lluis Martinez-Ribes, va parlar del “coneixement interdisciplinari”. En la societat de la informació, un s’ha de centrar en els estudiants i en encoratjar amb la interacció entre ells i permetre als “protagonistes de l’experiència de l’aprenentatge”. Va recalcar la necessitat de desenvolupar habilitats i competències, tenint en compte el context i la manera que la societat es mou i com canvia constantment.

L’Any Europeu 2009 de Creativitat i Innovació cerca conscienciar sobre la importància de la creativitat i la innovació per al desenvolupament personal, econòmic i social dels ciutadans i per donar a conèixer les bones pràctiques, estimular l’educació i la recerca i promoure el debat polític en aquests àmbits. La creativitat i la innovació contribueixen en la prosperitat econòmica i el benestar social i individual.

Per a més informació:

L’any de la creativitat i la innovació:

http://create2009.europa.eu/ 

Conferència “Beyond chalk and talk”:

http://www.kreativinnovativ09.at/fileadmin/templates/images/S24%20Beyond%20chalk%20and%20talk%20-%20creativity%20in%20the%20classroom%20-%2030%20March%202009.pdf

Participants:

Hans Martens, cap execuitu del Centre de Política Europea.

Odile Quintin, directora general per a l’educació i la cultura de la Comissió Europea

Eduardo Marçal Grilo, membre de la Fundació Gulbenkian.

Lluís Martínez – Ribes, professor associat del departament de management de marketing d’ESADE a Barcelona.

Dirk Van Damme, cap del centre de recerca i innovació en l’educació.

 

Data i lloc: 30 de març a l’edifici Residence Palace.

31-03-2009

Margalida Colom Alcover

Consultora àrea Empresa

enterprisecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir