Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Llibre verd sobre els testaments i les successions.

Amb aquest Llibre Verd, la Comissió ha llançat una consulta pública per solucionar els problemes amb el testament i les successions transnacionals pel que fa a les divergències entre lleis, els procediments i les lleis de conflictes que són diferents a cada Estat Membre.

L’augment de la mobilitat de les persones dins la UE i del número de casaments entre persones de diferents Estats Membres ha afectat als testaments i successions.

La Comissió contempla l’harmonització de lleis nacionals dels Estats Membres per regular les successions i els testaments i fer-los més flexibles, de les lleis aplicables a la capacitat testamentària general i la validesa del testament, la competència dels tribunals..

La Comissió posa damunt la taula la possibilitat que els hereus puguin triar la llei aplicable pel que fa a la seva successió per facilitar la identificació de l’hereu sense haver de fer altres tràmits burocràtics.

Aquest Llibre Verd dóna solucions a temes com els aspectes administratius de successió a través del Certificat Europeu d’herència i el registre de testaments a tots els Estats Membres per cercar testaments, tasca si s’han escrit a un altre país.

Per a més informació:

COM (2005) 65

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2005:0065:FIN:ES:PDF

 

30-01-2009

Margalida Colom Alcover
Consultora àrea Empresa

enterprisecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir