Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Proposta de revisió de la Directiva sobre l?IVA

Dia 28 de gener, el Comissari Europeu de Fiscalitat i Unió Duanera, Laszlo Kovacs, va explicar la proposta per modificar la Directiva de l’any 2006 sobre l’Iva (Comunicació de la Comissió al Consell, Avanços tecnològics en matèria de facturació electrònica i mesures destinades a simplificar, modernitzar i harmonitzar les normes de facturació de l’Iva)

L’objectiu d’aquesta proposta és: impulsar els sistemes de facturació electrònica, harmonitzant les normes per a que el sistema sigui vàlid i fluid, sobretot pel que fa a l’àmbit transfronterer, per reduir la càrrega administrativa de les empreses, ajudar especialment a les PIMEs i assistir als Estats Membres amb la seva lluita contra el frau i l’Iva.

Si les empreses arribessin a un 100% de la facturació electrònica, això suposaria 18.000 milions d’euros estalviats per al conjunt de l’economia comunitària. La Comissió Europea reconeix que aquesta proposta és una de les estratègies per reduir la càrrega administrativa de les empreses en un 25% cap a l’any 2012.

La firma electrònica avançada és una firma que permet la identificació del signatari, i garanteix la seguretat perquè assegura que l’emissor conegut sigui qui faci l’enviament. La nova directiva permet l’emmagatzemar electrònicament factures, fins i tot, quan són en paper.

La directiva també proposa l’intercanvi electrònic de dades (EDI: Electronic Data Interchange) que fa referència a l’intercanvi entre ordinadors de dades i transaccions, mitjançant xarxes i formularis estandarditzats.

Per lluitar contra el frau de l’Iva a les transaccions transfrontereres, la Directiva proposa limitar a un mes el període en el qual les empreses poden declarar les operacions d’aquest impost.

Per a més informació:

PRELEX

COM (2009) 20

http://ec.europa.eu/prelex/detail_dossier_real.cfm?CL=es&DosId=197872

30-01-2009

Margalida Colom Alcover
Consultor àrea Empresa

enterprisecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir