Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Consulta oberta sobre el futur finançament de la Xarxa Natura 2000
La convocatòria vol conèixer l'opinió dels ciutadans, el sector privat, les organitzacions i les autoritats públiques

La Comissió Europea té previst publicar una nova Comunicació sobre el finançament de Natura 2000, prevista per a mitjans de 2011, en col·laboració amb els Estats membres per avaluar si l'enfocament d'integració al finançament de Natura 2000 ha estat adequada per a l'aplicació efectiva de la xarxa.

Com un element essencial d'aquest procés, la Comissió acaba de llançar una consulta pública en línia per recollir les opinions de les diferents parts interessades amb l'objectiu d'identificar formes de millorar l'èxit del finançament de Natura 2000.

La consulta es dirigeix a les autoritats públiques, al sector privat, a les organitzacions del medi ambient i als ciutadans en general. Aquest exercici comú proporcionarà una valuosa oportunitat per compartir experiències i extreure lliçons de l'actual model.

L'enfocament actual, que figura en una comunicació titulada "Finançament de Natura 2000», és integrar les necessitats de finançament de Natura 2000 en els diferents instruments financers de la UE. Això ha tingut un èxit limitat i el Consell de Ministres de Medi Ambient ha convidat a la Comissió, en col·laboració amb els estats membres ha avaluar si l'enfocament integrat ha estat adequada per a l'aplicació efectiva de la xarxa.

Natura 2000 és la major xarxa d'àrees protegides del món i formada per aprop de 26.000 emplaçaments, cobreix gairebé el 18% del total del territori de la UE així com importants zones marines. És la pedra angular de la política de biodiversitat de la UE i té un paper clau en la consecució dels objectius de la UE en diversitat biològica pel 2020 i 2050, destinats a aturar i invertir la pèrdua de biodiversitat.


Aquesta consulta es tancarà el 17 de febrer de 2011.


Més informació:

http://ec.europa.eu/environment/consultations/natura2000_en.htm

http://ec.europa.eu/environment/nature/natura2000/financing/index_en.htm

 

 

 15-12-2010

Rubén Hernàndez Pons

Consultor Medi Ambient

environmentcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir