Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Agenda Digital Europea
Pla d?acció per optimitzar l?ús de les TIC

L’aplicació de l’Agenda Digital contribuirà significativament al creixement econòmic de la UE i distribuirà els beneficis de l’era digital entre tots els sectors de la societat. Es centra en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) del segle XXI i els serveis online, els quals permetran augmentar la creació de llocs de treball, promoure la prosperitat econòmica i millorar les vides diàries dels ciutadans i negocis de diverses formes.

El projecte, presentat per la Comissió Europea, és la primera de les set iniciatives de l’Estratègia Europa 2020, i té fixats set objectius: crear un Mercat Únic Digital Europeu, millorar el marc d’interoperabilitat entre els productes i serveis TIC, augmentar la confiança i la seguretat en Internet, garantir l’accés dels europeus a connexions d’Internet ràpides i ultra-ràpides, impulsar la recerca, desenvolupament i innovació en TIC, promoure la cultura i les capacitats digitals de tots els europeus i aplicar les TIC als reptes socials com el canvi climàtic, la salut i l’envelliment de la població.

L’Agenda Digital Europea: que pot fer per jo?


Consumidors – accés al Mercat Únic digital i a Internet d’alta velocitat

Amb l’intenció de que el món digital estigui a l’abast de tothom, es potenciarà l’accés a Internet d’alta velocitat, s’impulsaran els serveis de banda ampla sense fils, es cercarà una solució per l’accés pan-Europeu als continguts en línea, es simplificaran els sistemes de pagaments i facturació electrònica, es milloraran les regles sobre la privacitat de dades i s’aprovaran mesures que assegurin que les diferències entre les tarifes en itinerància i nacionals siguin aproximadament zero al 2015.

Treballadors – noves capacitats per l’era digital
Avui en dia, Europa sofreix una falta d’habilitats digitals. Per solucionar aquest problema, s’incrementarà i actualitzarà la formació sobre les TIC als ciutadans i s’advertirà del potencial de les TIC per tots els tipus de professions.

Pacients i doctors – ús de les TIC per la salut
L’inversió en TIC relacionades amb la salut, també conegut com eSalut, pot millorar la qualitat de l’atenció als pacients, minimitzar els errors i ajudar a solucionar-los ràpidament. També es pretén que tots els europeus tinguin accés segur al seu historial mèdic online.

Indústria – noves oportunitats d’una economia digital interoperable
El sector TIC pot contribuir dramàticament a augmentar la productivitat de l’economia Europea. A més, els serveis i dispositius digitals haurien de treballar i comunicar-se entre ells perfectament. També es pretén fer una revisió de la política d’estandardització europea.

Recerca i indústria TIC – recerca i innovació per una economia digital
Europa sofreix fragmentació i falta d’inversió en recerca sobre TIC. Es pretén augmentar l’inversió en recerca, desenvolupament i innovació en TIC i promoure l’atractiu de les competències TIC per a nous treballs.

Petites i mitjanes empreses – eGovern per facilitar el funcionament de les PIMEs
L’Agenda Digital pretén reduir la burocràcia, millorant els sistemes de eGovern i implementar l’Àrea Única Europea de Pagaments per afavorir els pagaments i la facturació transfronterera.

Artistes, autors i músics
Internet és una plataforma única per la distribució de continguts culturals. Per això es vol crear un Mercat Únic Digital a Europa que protegeixi els drets d’autors i artistes, mitjançant llicencies europees.

Medi ambient – ús de les TIC per reduir la empremta ecològica
Europa vol encapçalar la lluita mundial contra el canvi climàtic. A aquest context, les TIC poden ajudar a reduir les emissions de carboni i el consum d’energia.

Fills i pares – major seguretat a Internet
La gent jove i els infants són el grup més gran d’usuaris d’Internet. L’Agenda Digital promourà el programa Internet més Segur i reforçarà la cooperació internacional per combatre el cibercrim.

Gent major i discapacitada – noves oportunitats
La gent major gaudirà de més oportunitats i independència gràcies al finançament de programes com l’Ambient Assisted Living, eAprenentatge, eHealth, eGovern.

Població rural i d’àrees remotes: majors oportunitats de connexió
L’objectiu de l’Agenda Digital és que tota la població, inclosa la gent que viu a àrees aïllades, disposi d’accés a Internet el 2013.


La iniciativa va acompanyada de 100 mesures, 30 de les quals legislatives, que s’hauran de proposar i aplicar en els pròxims 2-3 anys. És desplegaran i desenvoluparan durant els pròxims 10 anys, per complir els objectius proposats per al 2020.


Per a més informació, consulteu:

Iniciatives de l’Agenda Digital Europea

L’Agenda Digital Europa: que pot fer per jo?

23-06-2010

Manuel Gómez Florit

Consultor d'R+D+I i TIC

researchcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir