Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Consulta oberta: Energia eòlica no terrestre

El 10 de gener de 2007 la Comissió Europea va fer una sèrie de propostes per una nova política Europea (Energy Policy for Europe).  Aquests incloïen la Xarxa de transports renovables (Renewable Energy Roadmap) que pretén assolir un 20% d’energia renovable aplicada a aquest àmbit.

Al març de 2007, el consell d’Europa d’estiu va adoptar les conclusions que proposaven aquests objectius. Al setembre de 2007 el Parlament Europeu va adoptar la resolució sobre energies renovables. Ambdues institucions demanaren a la Comissió que treballés en una proposta legislativa.

El 23 de gener de 2008 la Comissió va adoptar una nova proposta per una directiva que abarca el conjunt energètic i climàtic que tracta la promoció de l’ús d’energies renovables establint uns objectius vinculants estatals per així compartir aquestes objectius d’assolir un 20% d’energia renovable.    

Les propostes fetes per la xarxa viària renovable al gener de 2007 suggerien que la producció d’energia eòlica no terrestre té el potencial per realitzar una gran contribució alhora d’assolir lo proposat. Tot i així, explotar aquest potencial està associat a un nombre específic de reptes els quals podrien requerir més accions i més detallades.

Davant aquest fet la Comissió està preparant un Pla d’Acció sobre energia eòlica no terrestre i també energia de vents i aigües del litoral. Per poder dur endavant aquest Pla d’Acció la Comissió vol saber les opinions de les administracions públiques, les empreses, les ONGs, i altres interessats en quan a:

  •  quines són les barreres més destacables en quan al possible desenvolupament d’energia no terrestre a Europa,
  •  accions que podrien ser necessàries i que s’han de tenir en compte per poder adreçar les possibles barreres, especialment a nivell Europeu.

El Pla d’Acció es centrarà fonamentalment en energia eòlica, la Comissió Europea és conscient de que possiblement algunes altres temàtiques podrien ser vinvulants i rellevants per aquest tema, com per exemple energia (des ses putes ones!, de ses marea!, corrents marines). Davant aquest fet encoratgem a aquests altres sectors a que també participin d’aquesta consulta.

 

Període de la consulta: 24 d’abril de 2008 - 20 de juny de 2008

 

Més informació a: http://ec.europa.eu/energy/res/consultation/offshore_wind_energy_en.htm18-04-2008
energycbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir