Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Incentius Regionals

Els incentius regionals són ajudes financeres que concedeix l'Administració General de l'Estat a la inversió productiva per fomentar l'activitat empresarial, i orientar-ne la localització cap a zones prèviament determinades a fi de reduir les diferències de situació econòmica sobre el territori estatal, repartir més equilibradament les activitats econòmiques i reforçar el potencial de desenvolupament endogen de les regions.

Es tracta de subvencions a fons perdut i tenen com a objectiu pal·liar els desequilibris interterritorials.

La UE cofinança una gran part dels ajuts concedits per a incentius regionals amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

La Direcció General de Fons Europeus té la competència de la coordinació dels incentius regionals de les Illes Balears. Per la seva banda, el CBE realitza la promoció, la gestió i la tramitació dels expedients de sol·licitud.

 

Àmbit Geogràfic d'aplicació

ANEXO I

Municipis de l'illa de Mallorca que comprenen la zona de promoció econòmica

ANEXE II

Zones prioritàries:

Illes de Menorca, Eivissa i Formentera.
A l'illa de Mallorca, els termes municipals d'Inca, Sineu i Lloseta, així com la Secció censal nº 37 del districte 03 de Palma (UIB-Parc Bit).


Termini de vigència

 

El termini de vigència de la present zona de promoció econòmica, als efectes de sol•licitar les ajudes que es determinen en aquest Real Decret, finalitzarà el dia 31 de desembre de 2020.


 Sectors econòmics promocionables


a) Indústries transformadores i serveis de suport a la producció que, respectant els criteris sectorials establerts pels organismes competents, incloguin tecnologia avançada, prestin especial atenció a millores mediambientals i suposin una millora significativa en la qualitat o innovació de procés o producte i, en especial, els que afavoreixin la introducció de les noves tecnologies i la prestació de serveis en els subsectors de les tecnologies de la informació i les comunicacions i els que millorin significativament les estructures comercials.

b) Establiments turístics i instal•lacions complementàries d'oci que, respectant els criteris sectorials establerts pels organismes competents, posseeixin caràcter innovador especialment pel que fa a les millores mediambientals i que milloren significativament el potencial endogen de la zona.Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant