Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

FEDER. PROGRAMA INTERREG

La Cooperació Territorial Europea és un dels dos objectius de la política de cohesió de la UE. Estableix un marc per a la cooperació entre actors nacionals, regionals i locals de diferents Estats membres per a abordar problemes que transcendeixen les fronteres i requereixen una aproximació conjunta.

INTERREG V se subdivideix en tres programes de cooperació: cooperació transfronterera (Interreg V A), cooperació transnacional (Interreg V B) i cooperació interregional (Interreg V C).

Als programes de cooperació transfronterera en els quals Balears hi pot participar es el ENI CBC MED: té per objectiu desenvolupar una àrea de pau, estabilitat, prosperitat i bon veïnatge entre els països mediterranis de la UE i altres països mediterranis no pertanyents..

Els programes de cooperació transnacional (Interreg V B) tenen per objectiu plantejar solucions conjuntes a problemes compartits inherents a grans zones de dos o més Estats Membres de la UE en diversos àmbits sectorials, com poden ser el medi ambient, les telecomunicacions o el desenvolupament urbà. Els programes de cooperació transnacionals en els quals Balears hi pot participar són:

• Interreg VB Mediterrània (Interreg Med) 2014-2020: permet la cooperació entre tots els països de l’àrea mediterrània europea amb la finalitat de reduir les diverses disparitats entre regions.
• Interreg VB Europa sud-occidental (Sudoe) 2014-2020: és el programa de cooperació transnacional que implica a tota la península ibèrica i el sud-oest de França.

La cooperació interregional (Interreg VC) persegueix millorar el desenvolupament regional mitjançant la transferència de coneixement tècnic i l’intercanvi d’experiències entre regions. S’estructura en 4 programes de finançament:

Interreg Europe: permet la cooperació entre autoritats regionals i locals dels 28 països de la UE, Noruega i Suïssa, per desenvolupar polítiques regionals que aportin eficiència i modernització de l’economia.
Urbact III: programa de cooperació entre ciutats i altres nivells de govern local per a la promoció del desenvolupament urbà sostenible a través de l’intercanvi de coneixements i bones pràctiques.
Interact III: el seu objectiu és l’intercanvi d’informació i de bones pràctiques per millorar la capacitat institucional i l’eficiència de les administracions públiques; donar suport a les autoritats de gestió, a les autoritats d’auditoria i als administradors dels programes de cooperació territorial; i contribuir a la formació de xarxes i d’Agrupacions Europees de Cooperació Territorial (AECT).
ESPON: pretén fomentar la dimensió territorial europea en el desenvolupament i la cooperació aportant transferència de coneixement i formació en polítiques a les autoritats i administracions públiques.