Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

FEDER. PO INICIATIVA PIME 14-20

La Iniciativa Pime és un instrument financer conjunt de la Comissió Europea i el Grup BE (és a dir, el Banc Europeu d'Inversions i el Fons Europeu d'Inversions), que té com a objectiu estimular el finançament de les pime, proporcionant una cobertura parcial del risc que assumeixen els intermediaris financers en els seus préstecs a les petites i mitjanes empreses i facilitant a les empreses accés al crèdit.

El grup BEI ofereix a les entitats bancàries participants una garantia que redueix el seu risc un 50% en préstecs concedits a pimes. A canvi d'aquesta disminució del risc suportat, les entitats financeres es comprometen a transferir a les empreses un avantatge financera (reducció del tipus d'interès i minoració dels requisits de garantia per als beneficiaris finals).

Espanya ha destinat 800M€ dels seus fons FEDER a aquesta
Iniciativa. Quinze Comunitats Autònomes i la Ciutat Autònoma de Ceuta, han aportat 666M€ ; la quantitat restant va ser compromesa per l'autoritat de gestió (Ministeri d’Hisenda).

Les entitats financeres adherides a la iniciativa son Banc Popular, Banco Santander, Caixabank, Banc Sabadell, Bankia, Bankinter, BBV, Caixa Rural de Extremadura, Caixa Almendralejo, Banca Pueyo, Ibercaja i Liberbank.