Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Organització

Direcció

Executa les directrius que acorden la Junta Rectora i el president del CBE; organitza la contractació i la gestió administrativa i econòmica; dirigeix l’elaboració de la memòria anual, del pla d’activitats i dels comptes; gestiona els recursos humans i la supervisió i direcció estratègica del pla de qualitat i medi ambient.

 

Directora/gerent

Rosa Mª Cañameras Bernaldo, nascuda a Palma el 1978, és llicenciada en Dret amb l’especialitat en Dret Comunitari per la Universitat San Pablo CEU, amb el Postgrau Diplôme d’Études Juridiques et Economiques de l’Union Européene per la Universitat de La Sorbonne – Paris I, va cursar el Màster en Negoci i Dret Marítim, per la Universitat Pontifícia de Comillas ICADE i el Instituto Marítimo Español, IME , així com la Pràctica Jurídica al Col·legi d’Advocats de les Illes Balears, i actualment està estudiant el Grau en Ciències Jurídiques de les Administracions Públiques per la UNED.

Té experiència en l’àmbit de la consultoria internacional i de l’advocacia, i l’any 2010 va prendre possessió com a funcionària del cos de gestió de la CAIB, havent treballat principalment en temes europeus des de diferents àmbits. El 2015 va ser nomenada sotsdirectora del Centre Balears Europa, CBE, passant a dirigir l’oficina de Brussel·les. Des de novembre del 2017 és la directora del CBE.

Sotsdirector

Antoni Vicens i Vicens (Sóller, 1986) és llicenciat en Ciències del Mar per la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria (ULPGC), llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), màster en Diplomàcia i Funció Pública Internacional pel Centre d’Estudis Internacionals (CEI) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i màster en Logística i Direcció d’Operacions per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Té experiència en l’àmbit internacional i europeu, especialment en els camps del medi ambient, l’energia, el canvi climàtic i la política marítima. Des del 2012, va treballar a l’administració exterior de l’Estat a l’Ambaixada d’Espanya a Windhoek (Namíbia) en el camp energètic, i a la Direcció General d’Afers Marítims i Pesca de la Comissió Europea en el camp de la política internacional pesquera i les organitzacions regionals de pesca (ORP). Des de gener de 2014 fins a novembre de 2016, va exercir de tècnic de medi ambient, clima i energia a la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la UE a Brussel·les, passant posteriorment a formar part de l’equip tècnic del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS) a Barcelona el novembre de 2016, on ha treballat en l’àmbit de la política marítima integrada, el canvi climàtic i la implantació a Catalunya dels 17 Objectius de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

 

Àrea de Fons, Programes i Projectes Europeus

Àrea de Documentació - Centre de Documentació Europea

Àrea d’Informació i Difusió - Europe Direct Mallorca