Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

El Centre Balears Europa a Brussel·les

Objectiu

L’oficina del Centre Balears Europa té com objectius el d'informar, assessorar i documentar a la societat, a les organitzacions i a les institucions públiques i privades de les Illes Balears sobre les qüestions relacionades amb l'entorn de la Unió Europea i les seves institucions.

 Desenvolupament dels objectius

- Fer el seguiment de les diferents polítiques i la legislació europea que afecten a les Illes Balears i fer-ne difusió.

- Comunicar les convocatòries de programes així com les cerques de socis per a projectes que puguin ser d’interès per a les Illes Balears.

- Comunicar les consultes públiques, concursos i premis que puguin ser d’interès per als ciutadans i les autoritats de les Illes Balears.

- Assistir als actes i reunions, en representació de les Illes Balears, així com a jornades informatives sobre programes europeus i difondre la informació.

- Participar a les reunions de coordinació tècnica de les oficines regionals espanyoles a Brussel·les amb la Representació Permanent d’Espanya davant la Unió Europea (REPER).

- Coordinar el subgrup de Turisme dels grups de coordinació tècnica de les oficines regionals espanyoles a Brussel·les.

Per tal de facilitar el seguiment de les polítiques de la Unió Europea i la col·laboració entre les diferents oficines regionals, cada una de les oficines-delegacions de les Comunitats Autònomes s’encarrega d’un grup de coordinació tècnica d’una matèria concreta: Política regional, Pesca, Agricultura, Energia i Competitivitat, Educació i Joventut, etc. El coordinador de cada grup s’encarrega de fer el seguiment de la seva política concreta, organitzar reunions amb els  consellers pertinents de la REPER i funcionaris europeus per tractar temes d'interès per a les Comunitats Autònomes i transmetre tota la informació a les altres oficines regionals.

Des del 2010, l’oficina de les Illes Balears s’encarrega de la coordinació del subgrup de Turisme, dintre del grup de coordinació tècnica de Competitivitat i Energia.

- Col·laborar amb les Direccions Generals i Conselleries assignades per a la participació en el grup de treball pertinent del Consell de la Unió Europea en representació de les Comunitats Autònomes segons els acords de la Conferència d’Afers Relacionats amb la Unió Europea (CARUE) (BOE núm. 64, de 16 de març del 2006).

Segons el torn establert, el primer semestre de 2013 les Illes Balears participa, en representació de les Comunitats Autònomes, a les reunions del Grup de treball d’Ocupació,


Política social, Salut i Consumidors (EPSSCO) del Consell de la Unió Europea. Les encarregades d’aquesta coordinació són la Direcció General de Treball i Salut Laboral i la Direcció General de Cultura i Joventut del Govern de les Illes Balears.