Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

SALUT PEL CREIXEMENT

NOM DEL PROGRAMA:
Health for Growth Programme (2014-2020)

ANTECEDENTS:
El nou Programa Salut per al creixement pretén contribuir al desenvolupament d’una ciutadania europea sana, activa, informada i capacitada, que puguin contribuir Plenament al creixement econòmic de la Unió.

OBJECTIU GENERAL DEL PROGRAMA
La finalitat del Programa de Salut per al creixement és donar suport i complementar l’acció dels Estats membres per aconseguir desenvolupar sistemes de salut innovadors i sostenibles; millorar l’accés dels ciutadans a una assistència sanitària de major qualitat i més segura; promoure la salut i prevenir les malalties, i protegir els ciutadans de les amenaces sanitàries transfrontereres.

OBJECTIUS ESPECÍFICS
• Desenvolupar instruments i mecanismes comuns a nivell europeu per abordar l’escassetat de recursos, tant humans com financers, i per facilitar l’assimilació de la innovació en salut amb la finalitat de contribuir a la obtenció d’uns sistemes de salut innovadors i sostenibles.
• Augmentar l’accés a coneixements mèdics i informació també més enllà de les fronteres nacionals, i desenvolupar solucions compartides i directrius per millorar la qualitat assistencial i la seguretat del pacient, augmentant així l’accés a un sistema sanitari millor i més segur.
• Identificar, difondre i promoure bones pràctiques sobre mesures de prevenció rendibles que abordin els principals factors de risc, com per exemple el tabaquisme, l’abús d’alcohol, l’obesitat, així com el VIH/SIDA, posant un èmfasi especial en la dimensió transfronterera, amb la finalitat de prevenir malalties i promoure la bona salut.
• Desenvolupar enfocaments comuns i demostrar-ne el valor per a una millor preparació i coordinació en les emergències mèdiques, per tal de protegir els ciutadans de les amenaces transfrontereres.

ARQUITECTURA
La Comissió Europea proposa un nou programa de salut per ajudar els Estats membres
de la UE a respondre de manera efectiva al desenvolupament econòmic i els canvis demogràfics a què s’enfronten els seus sistemes de salut, i permetre així als seus ciutadans de mantenir-se saludables durant més temps. El programa ajudaria a finançar l’adopció de solucions innovadores per millorar l’assistència sanitària i intercanvi de recursos i coneixements tècnics entre els països de la UE per fer front a problemàtiques comunes.


PRINCIPALS NOVETATS

El Programa Salut per al Creixement està més orientat a potenciar la contribució de la salut al creixement econòmic i els objectius de l’estratègia Europa 2020, en particular pel que fa a l’ocupació, la innovació i la sostenibilitat. El programa se centra molt més en els àmbits clau en els quals la UE pot aportar valor afegit i marcar la diferència.

El programa dona un major suport als Estats membres per ajudar-los a assolir uns sistemes de salut innovadors i sostenibles.

El programa també té com a objectiu l’establiment de xarxes europees de referència segons el que preveu la Directiva comunitària sobre drets dels pacients en l’assistència sanitària transfronterera, per poder donar als pacients i als professionals la capacitat d’identificar, accedir i difondre bones pràctiques per a la millora de la qualitat i la seguretat de l’assistència.

PRESSUPOST
El pressupost del programa de salut és de 446 milions d’euros per al període 2014-2020. La major proporció del pressupost es dedicarà a ajudar els Estats membres a assolir uns sistemes de salut innovadors i sostenibles. Una part proporcional del pressupost es destinarà a augmentar l’accés a una atenció sanitària millor i més segura, i per promoure una bona salut i prevenir malalties. Finalment, el 9% del pressupost es dedicarà a la protecció de les persones de les amenaces transfrontereres que poden afectar la salut.

Pàgina web: Web SalCreix