Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

AJUDES EUROPEES A LES PIMES

La UE ofereix una sèrie de programes de finançament als quals les empreses poden concórrer en funció de la naturalesa de la seva activitat o projecte.

En termes generals, podem parlar de 2 tipus de finançament europeu

1. Finançament indirecte
Suposa aprop del 80% del pressupost de la UE. És gestionada per les administracions nacionals i regionals, principalment a través grans fons englobats en els Fons Estructurals i d'Inversió Europeus (FEIE): Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), Fons Social Europeu (FSE), Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural ( FEADER), Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP).

2. Finançament directe
L'assignació de capital de finançament directe per a les empreses és gestionada per les institucions europees. Es concedeixen a projectes concrets relacionats amb les polítiques de la UE, generalment es publica una convocatòria de propostes prèvia.

També, les institucions europees, mitjançant licitacions públiques s'adjudiquen contractes per adquirir béns, contractar serveis o realitzar obres necessàries per al desenvolupament de les seves activitats.