Taller sobre les inversions a la UE, organitzat per la Comissió de Control Pressupostari

El passat 23 de gener, la Comissió de Control Pressupostari va celebrar un taller sobre "Inversions a la UE: On som? Fons Europeu d'Inversió Estratègica, Fons Europeus d'Inversió Estructural i Instruments Financers".

El Fons Europeu d'Inversió Estratègica (EFSI), els Fons Europeus d'Inversió Estructural (ESIF) i els Instruments Financers estan a l'avantguarda per impulsar les inversions a la UE. No obstant això, quins són els vincles entre aquests instruments? Són complementaris?

La resposta q es va donar és que els instruments són complementaris, no substitutoris. Tenen q veure com a forma d'alliberar finançament per subvencions o per a projectes q requereixen un suport menor. Calen menys regles però mes dirigides per aconseguir resultats, obtenir beneficis i estalviar costos. La interacció de Fons dona suport a la millora de l’entorn d’inversió: els governs han demostrat que com millor es gestionen els fons estructurals, millor es gestionen altres fons.

Moltes projectes estructurals necessiten subvencions perquè al principi els costos no generen beneficis. Les bases jurídiques de l’ESIF i de l’EFSI son diferents, però poden ser complementaris per atreure més inversió privada i desenvolupar nous productes per assolir un efecte multiplicador per adquirir noves infraestructures fora del serveis principals. 

26-01-2018

Kristiyana Stancheva
Brussel·les

enterprisecbalears.eu

Adreça Brussel·les: 3-5, ave.Arts, 7th floor, 1210-Brussels
Tel : (+32) 22 23 14 10 / Fax : (+32) 22 23 25 24 / europacbalears.eu