Consulta pública de l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) sobre l’esborrany de protocol de sucres lliures

L’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) ha obert una consulta sobre l’esborrany de protocol per establir un valor màxim d’exposició diària a sucres lliures.

Els sucres lliures són aquells monosacàrids (glucosa, fructosa, galactosa) i disacàrids (sucrosa, lactosa, maltosa, etc.) que s’han afegit per productors i consumidors als aliments, més aquells que ja es troben presents de manera natural.

En aquest protocol es descriu la metodologia que l’EFSA utilitzarà per a definir un valor màxim d’exposició diària a sucres lliures. Assenyala l’estratègia que s’aplicarà per recol·lectar i seleccionar dades, així com valorar i integrar l’evidència. La finalitat és definir un valor que no estigui associat a efectes perjudicials per a la salut.


Amb aquesta consulta es pretén recavar comentaris per part de la comunitat científica i altres parts interessades.

Podeu trobar l'enllaç d'aquesta a: 

Consulta pública sobre l’esborrany de sucres lliures 


La data límit per participar en la consulta és el
4 de març de 2018.

19-01-2018

Alba Martínez Useros
Brussel·les

healthcbalears.eu

Adreça Brussel·les: 3-5, ave.Arts, 7th floor, 1210-Brussels
Tel : (+32) 22 23 14 10 / Fax : (+32) 22 23 25 24 / europacbalears.eu