Entrega dels premis Regiostars 2017

Durant la Setmana Europea de Regions i Ciutats es varen entregar els premis "RegioStars 2017". L'objectiu d'aquests guardons és premiar els projectes europeus que destaquin per la seva innovació i que afavoreixin el creixement econòmic i/o social d'un territori concret.

Com cada any aquests premis volen reconèixer l'esforç dels diferents equips de persones que decideixen demanar finançament a la Unió Europea per millorar les polítiques de cohesió del seu territori. S'han establert fins a cinc categories amb un projecte guanyador per a cada una: 

Especialització intel·ligent per a la innovació de les PIMES

Bio Base North West Europe: un projecte que agrupa empreses situades als països Bèlgica, Alemanya, Regne Unit, Irlanda i Països Baixos. La seva meta és arribar a substituir l'ús d'energies convencionals per impulsar la bioeconomia. Vegeu el vídeo explicatiu fent clic AQUÍ.


Unió de l'energia: Canvi climàtic

InnoHiili: la ciutat d'Ii (Finlàndia) és capdavantera en reduir les emissions de CO2 a tot el país. Aquest projecte implica els ciutadans en la política contra el canvi climàtic per assolir l'objectiu d'emissions 0. Vegeu el vídeo explicatiu fent clic AQUÍ.


Apoderament de la dona i participació activa

Coordinación para mejorar la integración en el mercado laboral y la inclusión social de las víctimas de la violencia de género: Múrcia és la ciutat guanyadora d'aquest projecte. Una xarxa de centres socials s'encarreguen de donar assistència a les víctimes de la violència de gènere perquè puguin reinserir-se al mercat laboral i millorar la seva inclusió social. Vegeu el vídeo explicatiu fent clic AQUÍ.


Educació i formació

EkoBiz: La regió d'Split-Dalmàcia (Croàcia) ofereix una oportunitat dins el mercat rural i agrícola als joves que no poden/volen anar a la ciutat per guanyar-se la vida. El projecte ha servit per formar-los en el mercat empresarial agrícola, amb la finalitat que puguin obrir una empresa viable amb la qual tenir una vida econòmica estable. Vegeu el vídeo explicatiu fent clic AQUÍ.


Citystars: Ciutats en transició digital

Smart Service Power: Les persones majors necessiten assistència quasi cada dia. Mitjançant aquest projecte s'han condicionat les cases d'aquest sector de la població perquè siguin intel·ligents en matèria sanitària. D'aquesta manera s'ha aconseguit facilitat la feina al personal sanitari. Vegeu el vídeo explicatiu fent clic AQUÍ.

12-10-2017

Joan Carles Munar Far
Brussel·les

socialcbalears.eu

Adreça Brussel·les: 3-5, ave.Arts, 7th floor, 1210-Brussels
Tel : (+32) 22 23 14 10 / Fax : (+32) 22 23 25 24 / europacbalears.eu