Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Presidència del Consell de la Unió Europea

Informe de Prioritats de la / 11-04-19

La presidència del Consell de la Unió Europea s’assumeix de manera rotatòria, per torns de sis mesos, entre els diferents estats membres de la UE. Durant cada semestre, l’Estat de torn presideix les sessions a tots els nivells del Consell. En aquest sentit, s'encarrega d'impulsar els treballs legislatius del Consell, garantint la continuïtat del programa de la UE, l'ordre dels processos legislatius i la cooperació entre els  membres de la UE. Els Estats que exerceixen la Presidència col•laboren estretament en grups de tres d’acord amb el sistema instaurat pel Tractat de Lisboa l’any 2009.  

A banda dels objectius a llarg termini fixats pel trio d’estats i l’elaboració d’un programa comú relatiu als principals assumptes que abordarà el Consell en un període de 18 mesos, cada un dels tres països elabora el seu programa semestral amb més detall. En aquest context, l’objectiu dels Informes de Presidència del Consell de la UE és analitzar les prioritats de la presidència de torn, per tal de seguir amb cura les polítiques i iniciatives legislatives del semestre.
Tornar Compartir Imprimir