Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Jornades informatives sobre ajudes d'Estat a la Unió Europea

Divendres 26 d'abril 2019 - 9.45h - Cambra de Comerç de Mallorca, c. Estudi General, 1 - Palma / 01-04-19

La política de competència de la Unió Europea és fonamental per a la realització del mercat interior. Les normes establertes en aquest àmbit tenen com a objectiu que les empreses puguin competir en igualtat de condicions en el mercat de qualsevol Estat membre i protegir els interessos dels consumidors permetent-los obtenir béns i serveis amb les millors condicions. Així mateix pretenen evitar que les empreses o les autoritats nacionals puguin exercir pràctiques contràries a la competència que entorpeixin una dinàmica sana.

L'objectiu del control de les ajudes de l'Estat és, tal com està establert en els tractats de la Unió Europea, assegurar que les intervencions dels governs no distorsionin la competència i el comerç entre Estats membres. En aquesta matèria, les ajudes d'Estat estan definides com un avantatge de qualsevol tipus o forma que se li atorgui a les empreses de manera selectiva per les autoritats públiques nacionals. 

L'article 107 del Tractat de Funcionament de la UE declara incompatibles amb el mercat interior les ajudes estatals que falsegin o amenacin falsejar la competència en la mesura en què afectin els intercanvis comercials entre Estats membres. En canvi, les ajudes estatals que contribueixin a la consecució d'objectius d'interès comú europeu clarament definits i que no falsegin indegudament la competència entre les empreses ni els intercanvis comercials entre els Estats membres poden considerar-se compatibles amb el mercat comú. 

Per a aquest tipus d'ajudes es preveu un sistema de control permanent per part de la Comissió Europea,que haurà de vetllar per que no s'alterin la lliure competència que ha de servir de base al mercat interior. Aquests controls es complementen amb una obligació d'informació per part de l'administració concedent de l'ajuda en qüestió

Com a principi general, tota ajuda d'Estat està subjecte a notificació. No obstant això, el requisit de notificació s'ha vist flexibilitzat, dispensant-se del mateix als assumptes que menys falsegen la competència en virtut de la seva quantia (ajudes de minimis) per no considerar-se si més no ajuda estatal, i a assumptes en els quals és possible determinar fàcilment la seva compatibilitat amb el mercat interior comunitari, en virtut de les normes del Reglament General d'Exempció per Categories. La resta d'assumptes deuran de ser notificats amb caràcter previ a l'aprovació de l'ajuda d'Estat.

Inscripció:
http://www.cambramallorca.com/jornadaayudasestado
Tornar Compartir Imprimir