Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

(Nota premsa) Sessió formativa sobre programes culturals europeus

Arxiu del regne de Mallorca, 30 de juny de 2017 /

El 30 de juny la Conselleria de Cultura, Participació i Esports i la Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme, a través del Centre Balears Europa, han organitzat a l’Arxiu del Regne de Mallorca una jornada sobre les convocatòries de finançament i ajudes de la Comissió Europea per a projectes culturals i de participació ciutadana.

La sessió, celebrada en el marc de l’Atlàntida Film Fest i amb la participació de l’Oficina d’Europa Creativa a Espanya, ha comptat amb la ponència d’Augusto Parmio, responsable d’aquesta l’Oficina, el qual ha explicat a les persones assistents en què consisteixen el programa Europa Creativa-Cultura i Europa amb els ciutadans, quins són els seus objectius i quines són les oportunitats de finançament que ofereixen.

A més, ha detallat el procés de preparació de les propostes, per tal d’obtenir èxit en la demanda de finançament, a més de resoldre els dubtes de les persones participants.

La segona part de la sessió ha estat dedicada a la convocatòria de projectes culturals de l’Euroregió Pirineus Mediterrània per a 2017, les quals tenen per objectiu estimular la cooperació cultural de caire estructurant al territori euroregional, animant projectes més locals a adquirir una dimensió i una projecció europees. Els projectes de Catalunya, Occitània i Illes Balears poden optar a un finançament global de 130.000€, tal i com ha explicat Miquel Àngel Lladó, cap del Servei de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.
La directora gerent del Centre Balears Europa, Marta Neus López, ha intervingut per recordar que la Unió Europea fa un esforç per donar suport i promoure  la cultura europea dins i fora de la UE.
A més, ha convidat a les persones assistents a participar en aquest tipus de programes i els ha recordat que el Centre Balears Europa disposa d’un equip tècnic per tal de donar assessorament i suport en la posada en marxa d’aquests projectes.
La jornada ha inclòs també l’anàlisi de dos casos pràctics: per una banda, Nekane Aramburu, directora del Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma, ha explicat el projecte THE SPUR-ETACEC 1618, que va resultar beneficiari de  la convocatòria Cultura Euroregió 2015 i va a consistir en la creació de una xarxa europea de cooperació entorn a les arts visuals i les industries creatives.
I per una altra, ha participat Jaume Gomila, director de Sa Xerxa, Fira de Teatre Infantil i Juvenil, per a parlar de cultures populars en diàleg.
Tornar Compartir Imprimir