Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

MÉS DE CENT PERSONES PARTICIPEN EN EL CURS "ELABORACIÓ I GESTIÓ DE PROJECTES EUROPEUS"

Centre Balears Europa /

La creació dels Estats Units d'Europa va ser proposada, per primera vegada al segle XIX, per l'escriptor francès Victor Hugo. Els polítics de l'època no li van fer gaire cas. Entrat el segle XX, els Estats Units d'Europa van tornar a donar de què parlar. Als anys 20 el moviment federalista va ser molt fort i rebia el suport d'estats com el francès, l'alemany o el britànic i, fins i tot, a setembre de 1929 es va manar fer un informe sobre la creació d'aquesta federació, però el crac (un mes després) i la posterior crisi econòmica van provocar el retorn al nacionalisme i a l'arribada de Hitler al poder a Alemanya, la qual cosa dugué a tota Europa a la Segona Guerra Mundial. Després de la guerra i la post-guerra es crearen les organitzacions precedents de l'actual Unió Europea i es tornà a la situació europeista que ara es viu al Vell Continent.

Interpretació de la unificació europea La frase "Estats Units d'Europa" identifica habitualment una federació. Propugna un sistema federal de govern similar al dels Estats Units d'Amèrica on el poder és traspassat dels estats membres a una autoritat central de governació. Històricament, França ha estat la més forta defensora d'aquesta forma de govern per mantenir independència respecte de la força militar i financera dels EE. UU. i de la desapareguda URSS.
 
  • Fortalesa
  • agilitat
  • Llista de la compra
  El punt de vista alternatiu de la unificació europea ha estat el pressionar per una Unió Europea com una confederació comercial i financera. Aquesta ha estat recolzada pel Regne Unit i els Estats Units.

Descarregar

Tornar Compartir Imprimir