Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresid├Ęncia i Conselleria d'Innovaci├│, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentaci├│ Europea Illes Balears

  Llistat de Programes
Premi Engine Retrofit, adaptant els motors dels cotxes diŔsel (H2020-EngineRetrofitPrize-2016)


Els ciutadans europeus que habiten en àrees urbanes sofreixen malalties a causa de la mala qualitat de l'aire. Els motors dels cotxes dièsel i altres sistemes de propulsió causen un alt nivell de contaminació en les ciutats.

L'objectiu del premi Engine Retrofit  és fomentar la reconversió dels motors de dièsel i altres sistemes de propulsió a través del desenvolupament de la tecnologia.


Convocat˛ria de Cooperaciˇ entre les autoritats responsables de l'aplicaciˇ de la legislaciˇ de protecciˇ del consumidor, CONS-CPC-JA-2017

La Comissió Europea llança una convocatòria sota el Programa de Consumidors amb la finalitat de promoure accions conjuntes entre autoritats nacionals responsables de l'aplicació de la legislació de protecció al consumidor. Aquestes accions conjuntes haurien d'abastar un o més aspectes de les següents activitats administratives transfrontereres relacionades amb l'esforç de le capacitats d'aplicació transfronterera en els Estats membres (països de la AELC/EEE):
- Preparar mesures per a la modernització del funcionament del Reglament CPC i, en particular, la millora de l'eficàcia de la xarxa respecte a la reunió d'alertes i la posada en comú dels plans d'aplicació i priorització; treballar amb representants de distints grups interessats i associacions de consumidors i associacions empresarials.
- Combatre de forma eficaç les infraccions en el comerç electrònic, requereix més inversió en les capacitats d'aplicació electrònica en els Estats membres (per exemple, en el cas dels laboratoris d'investigació en internet).


Convocat˛ria del Programa LIFE 2017. Subprograma Medi Ambient.

LIFE+ Medi ambient dóna suport a projectes tecnològics que ofereixen importants beneficis ambientals. Aquesta part de LIFE + també ajuda a projectes que millorin l'aplicació de la legislació mediambiental de la UE, que construeixen la base de coneixements de política mediambiental, i que desenvolupin fonts d'informació ambiental a través del monitoratge.


Convocat˛ria de propostes d'energia baixa en emissions de carboni

El programa marc de Recerca i Innovació (2014-2020) s'implementa mitjançant programes de treball i de programes específics. «Reptes socials», respon directament a les prioritats polítiques i els reptes socials que s'identifiquen en l'estratègia Europa 2020 i amb l'objectiu d'estimular la recerca i innovació necessàries per aconseguir els objectius polítics de la Unió Europea.

L'objectiu específic és el d'explotar plenament el talent d'Europa i garantir que els beneficis d'una economia innovadora es maximitzin i es distribueixin àmpliament en tota la Unió Europea.


Convocatoria de propostes EASI 2017. Suport a xarxes d'ONG a l'ambit de la inclusiˇ social i la reducciˇ de la la pobresa o el microfinanšament i el finanšament de les empreses socials

La present convocatòria de propostes té per objecte establir acords marc d'associació de quatre anys (2018-2021) per establir una cooperació a llarg termini entre la Comissió Europea i les xarxes / organitzacions no governamentals a nivell europeu que promoguin un dels següents àmbits:

Àrea 1: Inclusió social i reducció de la pobresa
Àrea 2: Accés al finançament (costat de la demanda i l'oferta dels mercats financers de les microfinances i les empreses socials)


Convocat˛ria de propostes 2017 - Associaciˇ P˙blic-Privada de Bioindustries (H2020-BBI-JTI-2017)

La Direcció general de Recerca de la Comissió Europea llança una convocatòria de propostes a través del marc d'Horizon 2020. Els objectius són;
1. Contribuir a l'aplicació del Reglament (UE) núm. 1291/2013 i, en particular, de la part III de la Decisió 2013/743/UE.
2. Contribuir a una economia de baixa emissió de carboni més eficient en termes de recursos i sostenible i augmentar el creixement econòmic i l'ocupació, en particular a les zones rurals, mitjançant el desenvolupament d'indústries biològiques sostenibles i competitives a Europa basades en bio refineries avançades que obtenen la seva biomassa de forma sostenible.


Convocat˛ria de propostes Programa Horizon 2020. Millorar l'accÚs de les PIME innovadores a formes alternatives de finanšament

-Aparició, creixement d'opcions i formes alternatives de finançament a la disposició de les PIME innovadores dels Estats Membres i Països Associats. 

-Major cooperació entre els diferents proveïdors de finançament amb la finalitat d'aglutinar les estructures de finançament comunitàries, nacionals i regionals existents dirigides a les PIME innovadores.


Convocat˛ria del Programa LIFE 2017. Subprograma Acciˇ pel Clima.

LIFE+ Acció pel Clima recolzarà projectes que desenvolupin formes innovadores per respondre als desafiaments del canvi climàtic a Europa.
- Contribuir a la transició cap a una baixa emissió de carboni i una economia resistent al clima
- Millorar el desenvolupament, l'aplicació i el compliment de la política i la legislació de canvi climàtic de la UE.
- Donar suport a l'execució del 7è Programa de Medi ambient.


Convocat˛ria de propostes del Programa Copernicus Hackaton, 260/G/GRO/COPE/17/10400

La Comissió Europea llança una convocatòria sota el Programa Copernicus Hackathon. L'objectiu d'aquesta convocatòria és seleccionar una organització individual que coordinarà el programa en representació de la Comissió. Es por consultar una diagrama per a veure com funciona aquest Programa en el següent link. Els objectius d'aquest programa són:

- Augmentar el nombre d'usuaris de les dades i els serveis de Copernicus
- Maximitzar els beneficis socioeconòmics de Copernicus.


Convocat˛ries de beques i finanšament del Consell Europeu de Recerca per lĺany 2017

El Consell Europeu de Recerca (ERC) destinarà 1.800 milions d’euros a beques per finançar projectes de recerca.

Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant