Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Llistat de Programes
Convocatoria de propostes del programa Erasmus + per a la millora de les qualificacions de la Formació Professional

Incrementar l'ocupació entre els joves i augmentar la qualitat de la seva formació mitjançant la Formació Professional. D'aquesta manera s'aconseguirà millorar la concepció que es té de la Formació Professional.


Convocatoria Programa ESPON: Xarxa d'Observació Territorial Europea

L'objectiu del Programa de Cooperació ESPON 2020 és donar suport al reforçament de l'eficàcia de la política de cohesió de la UE i altres polítiques i programes sectorials en els Fons estructurals i d'inversió europeus, així com a les polítiques de desenvolupament territorial nacional i regional, a través de la producció, difusió i promoció de l'evidència territorial que cobreix tot el territori dels Estats membres de la UE.


Europa Creativa: convocatòria de suport al projectes Europeus de cooperació (32/2017)

-Promoure la mobilitat entre Europa dels principals protagonistes del sectors cultural i creatiu.
-Augmentar l'audiència dels sectors cultural i creatiu perquè el sentit de les seves obres sobre el patrimoni cultural europeu arribin a més gent.
-Fomentar les habilitats dels artistes per desenvolupar noves formes de creació artística. D'aquesta manera podran augmentar la seva projecció internacional.
-Fer crèixer el camp de la cultura mitjançant noves formes de negoci.
-Millorar la capacitat d'acció dels sectors creatius europeus d'operar transnacionalment i internacionalment.
-Projectes que es centrin en la promoció de nins, joves, discapacitats i en general grups pocs representats.
-Millorar el diàleg entre cultures per crear un espai respectuós per contribuir la integració dels diferents grups culturals d'Europa.


Convocatòria 2017 - Xarxes de formació innovadores Marie Sklodowska-Curie

L'objectiu de la convocatòria es formar una nova generació d'investigadors creatius, emprenedors i innovadors, que puguin afrontar els reptes actuals i futurs i convertir els coneixements i idees en productes i serveis per a beneficis econòmics i socials.


Convocatòria URBACT: xarxa de transferència de bones pràctiques

Crear una xarxa de socis que desenvolupin una sèrie de bones pràctiques sotenibles per a les ciutats.


Ajuda per a mesures d'informació en l'àmbit de la política agrícola comuna (PAC) per 2018

  • Generar confiança en la Unió Europea i entre tots els ciutadans, agricultors i no agricultors per igual. La política agrícola comuna (PAC) és una política per a tots els ciutadans de la UE i els beneficis que aquesta els brinda s'han de demostrar clarament. Les qüestions i els missatges claus han de ser plenament coherents amb l'obligació legal de la Comissió de dur a terme mesures d'informació sobre la PAC.
  • Conscienciar l'opinió pública de la importància que revesteix l'ajut concedit per la UE a l'agricultura i al desenvolupament rural a través de la PAC.
  • Col·laborar amb les parts interessades (principalment agricultors i altres parts actives del món rural) per tal de donar a conèixer millor la PAC a les seves circumscripcions i entre el públic en general.


Convocatòria de propostes 2017 - H2020 - Integració i obertura d'infraestructures de recerca d'interès europeu

Obrir les principals infraestructures de recerca nacionals i regionals a tots els investigadors europeus tant de l'àmbit acadèmic com de la indústria, a més de garantir un ús òptim i un desenvolupament conjunt.


Convocatòria de propostes 2017 - H2020 - Suport a la política i la cooperació internacional

Reforçar la política europea d'infraestructures de recerca i la cooperació internacional. 


Convocatòria del Programa EUROPA CREATIVA. Suport a projectes de cooperació vinculats al Any Europeu del Patrimoni Cultural (35/2017)

Reforçar el sentit de partinença a un espai europeu a través de l'apreciació del patrimoni cultural europeu com un recurs compartit.


Convocatòria de propostes 2017

  1. Examinar i provar la viabilitat de la cartografia i l'avaluació dels ecosistemes i dels serveis que presten a les regions ultraperifèriques i els països i territoris d'ultramar de la UE, és a dir, aportant una contribució tangible a la cartografia i avaluació dels serveis ecosistèmics de la UE. (MAES), i demostrar la viabilitat i el valor afegit d'un enfocament de baix a dalt, amb la participació i l'apoderament dels actors locals. Si té èxit, aquest projecte permetrà provar i implementar la metodologia MAES en diferents regions del món, proporcionant metodologies i guies de bones pràctiques i contribuint al lideratge mundial de la UE en aquesta àrea. Atès que les RUP i els PTU tenen importants zones oceàniques, s'espera que el projecte avanci la cartografia i l'avaluació dels ecosistemes marins i els seus serveis. Això inclou oceà obert, prestatgeria, aigües costaneres i insumos marins i aigües de transició.
  2. Involucrar els encarregats de formular polítiques, als investigadors i la societat civil en el desenvolupament de metodologies per cartografiar i avaluar l'estat dels ecosistemes i els seus serveis en les RUP i els PTU. S’ advoca per un enfocament coordinat i sinèrgic per tal de transformar la fragmentació geogràfica, política i de la base de coneixements d'aquestes entitats en actius, agrupant recursos i construint sòlides eines participatives.

Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant